2025-03-20 346 浏览
香港唔多地方有得食正宗既御好燒, 不過最近啟德就開左一間主打御好燒既日式餐廳啦~餐廳係新開既商場雙子匯入面, 無論環境定裝修都好靚好別致, 係道食飯感覺好舒服, 絕對係一種享受而客人亦可以選擇坐獨立既car位或者望住廚師烹調鐵板燒位~~ 兩者都有唔同既體驗~呢道既服務真係值得一讚, 店員好細心又有禮貌, 仲會經常注意食客既需要黎到一定要試下佢地既御好燒丫!!!有單點式者套餐, 價錢經濟合理~~而我今晚就揀左Set Dinner $398/2位包小食x2+湯x2+主食x2仲可以優惠價再點小食添餐具好cute呀, 有個迷李鐵鏟仔味噌湯味噌湯好暖胃~~湯底濃郁, 味噌嘅香味突出, 仲有啲豆腐同海帶~豆腐嫩滑, 海帶爽口, 飲落去感覺舒服, 係一個好嘅開胃湯!明太子玉子燒玉子燒煎得啱啱好, 一D都唔會乾, 仲好juicy, 口感非常嫩滑~~明太子嘅鹹香味濃郁, 加埋蛋嘅甜味, 味道豐富超好味關東煮關東煮嘅材料豐富,有蘿蔔、竹輪、雞蛋、福袋等等~每一樣都煮得夠晒入味, 湯底清甜可口~蘿蔔煮得好淋, 吸晒湯汁嘅精華, 福袋Q彈煙韌現代燒現代燒即係將麵條加入御好燒現代燒材料包括柴魚片, 海苔, 沙律

黎到一定要試下佢地既御好燒丫!!!
有單點式者套餐, 價錢經濟合理~~
而我今晚就揀左Set Dinner $398/2位
包小食x2+湯x2+主食x2
仲可以優惠價再點小食添

餐具好cute呀, 有個迷李鐵鏟仔

味噌湯
味噌湯好暖胃~~
湯底濃郁, 味噌嘅香味突出, 仲有啲豆腐同海帶~
明太子玉子燒
明太子嘅鹹香味濃郁, 加埋蛋嘅甜味, 味道豐富

超好味

關東煮
關東煮嘅材料豐富,有蘿蔔、竹輪、雞蛋、福袋等等~
每一樣都煮得夠晒入味, 湯底清甜可口~
蘿蔔煮得好淋, 吸晒湯汁嘅精華, 福袋Q彈煙韌

現代燒
現代燒即係將麵條加入御好燒

現代燒材料包括柴魚片, 海苔, 沙律醬, 麵條, 御好燒醬 & 豬肉~~~

成品都幾有厚度, 外層有少少焦香, 入面仲好嫩滑唔會實~ 加埋醬汁味道一流!!
同係日本食有得fight

豚肉蒜香炒飯
炒飯炒得好香, 飯粒分明, 豚肉軟腍, 蒜香味突出~~
加埋少少蔥花同蛋炒, 更香更有層次, 啖啖都好滿足丫

凍烏龍茶 $20
凍綠茶 $20