2024-04-09 14 浏览
同朋友收工係銅鑼灣行下街,個口淡淡地想食d比較惹味既餐廳,佢就拉左我去食佢最愛既川菜話好好食又超抵☺️我入到去就見到好多人食,仲有d 4人套餐分量都好多,價錢又好合理,全部都係正宗既師傅去烹煮個菜餚,食落去係好正宗,可以選擇唔同既烤魚🐠呢間真係好值得推薦比大家去食🌟萬州烤魚呢個烤魚一送到黎已經聞到香噴噴既香味,見到d烤魚湯汁超沸騰,超香☺️條魚係好大條加好肥美,出面係煎到好脆,入面既魚肉一夾就起,d肉係超嫩🍲嗦曬d湯汁係又辣又麻又香,外脆內嫩,入面既配菜都整到好好食,有芽菜,豆腐,送飯真係一流🌟膠脆皮豬手個豬手係炸過黎,好香脆🐷一咬開就可以feel到成個口都係豬手既膠原,出面仲加左蒜頭同辣椒🌶️成個豬手真係外脆內滑,加咪蒜頭既香味,超惹味🌟手工紅糖糍粑食川菜簡係唔少得食個紅糖糍粑啦,呢個糍粑係勁正宗,勁煙韌,上面中有黃豆粉,令到個糍粑更香,再點咪個紅糖汁🍡可以控制個糍粑既糖度,邊一個人會唔中意呢d煙煙韌韌既甜品呢🌟熊貓冰粉冰粉真係食川菜餐廳先有,呢個冰粉係手工製造,食落去qq彈彈,食落去唔會好甜,上面中有個熊貓棉花糖做裝飾🍬超得意。加咪花生既點綴,成個口感係又凍又甜又香,食完烤魚黎上一份都勁

🌟萬州烤魚

🌟膠脆皮豬手

🌟手工紅糖糍粑

🌟熊貓冰粉
冰粉真係食川菜餐廳先有,呢個冰粉係手工製造,食落去qq彈彈,食落去唔會好甜,上面中有個熊貓棉花糖做裝飾🍬超得意。加咪花生既點綴,成個口感係又凍又甜又香,食完烤魚黎上一份都勁唔錯