2021-02-20
銅鑼灣登龍街多餐廳係人都知~今日嚟到開咁無耐嘅川菜餐廳-金玥🌟以前嘅川菜份量比較大,起碼3,4人食但呢間餐廳夠體貼 推出一人午餐就算自己一個人都可以食川菜😆呢個川菜餐廳,都好跟得上潮流,2樓有個打卡位,真係食嘢不忙打卡影相😜🌠招牌老檀酸菜魚有得選辣度同酸度岩曬唔同口味嘅人,今次就試咗小辣😜平時係香港食酸菜魚,都係偏辣差啲酸味,呢間反而好夠酸,酸同辣嘅比例控制得好好😆食酸菜魚最重要當然係個魚,魚夠薄而大塊,食落嫩滑無骨,而且份量都唔小,2個人都夠😄🌠金玥招牌口水雞除咗酸菜湯,口水雞都係佢地嘅招牌菜一上菜見到上面鋪滿麻辣醬汁,已經知道店員冇介紹錯!食落醬汁味道層次豐富,辣中帶香、香中帶麻,麻中帶嫩爽,食落有小小醋香夠開胃!口水雞夠嫩滑,吸曬啲麻辣醬汁,真係令人再三回味!🌠爽清麻辣魚皮爽魚皮係香港食係唔係好多地方有,每到都必點✨食落爽口鮮味,再配麻中帶辣,真係快比我食曬!🌠泡椒脆藕苗作為前菜真係唔錯嘅選擇~藕苗食落微甜而脆,十分爽口,要保留藕苗嘅爽脆,廚師煮嘅時間真係控制得好好,呢間做得好好,藕苗好脆嫩,而且有齊酸、甜、辣等味道,值得一試😆
今日嚟到開咁無耐嘅川菜餐廳-金玥🌟
以前嘅川菜份量比較大,起碼3,4人食
但呢間餐廳夠體貼 推出一人午餐
就算自己一個人都可以食川菜😆
呢個川菜餐廳,都好跟得上潮流,
2樓有個打卡位,真係食嘢不忙打卡影相😜
🌠招牌老檀酸菜魚
🌠金玥招牌口水雞
除咗酸菜湯,口水雞都係佢地嘅招牌菜
一上菜見到上面鋪滿麻辣醬汁,已經知道店員冇介紹錯!
🌠爽清麻辣魚皮
🌠泡椒脆藕苗