平日食热气野多,下午茶通常钟意食公仔面,又比屋企人话冇益、多味精,想揾啲健康啲嘅嘢去食,锋味屋嘅嘢食标榜冇味精,包括石磨肠粉同埋麻辣烫等等,似乎想清清地食石磨肠粉系唔错选择。最正常我谂都系食叉烧肠粉,点知原来叉烧肠粉仲有好多嘢可以加,从中拣咗好健康嘅生菜同埋冬菇,做到出嚟见到好多𩠌,叉烧超大粒,完全颠覆正常叉烧肠嘅概念,冬菇好滑,个豉油比较偏淡, 正好我想食清淡所以觉得几好,店员话豉油偏淡更健康,如果钟意食比较咸嘅朋友可能会觉得打折扣。缤纷乐石磨肠粉一睇觉得好特别(奇怪),肠粉系咸嘅,又点可以加缤纷乐呢?咁如果肠粉系甜嘅又点叫做肠粉?做出嚟嘅卖相确实令人好开心,原来唔使加豉油,系加朱古力酱,大胆咁样咬落去,外软内脆,最里面又软,口感好丰富,味道出奇地好食,出奇地夹。系好好嘅饭后甜品第一次饮到有少少豆渣嘅豆浆,感觉好有营养店员全程都好有礼貌咁讲解,佢哋肠粉有几十款,下次会带屋企人过嚟试吓其他,比佢哋一啲惊喜。

第一次饮到有少少豆渣嘅豆浆,感觉好有营养

缤纷乐石磨肠粉
叉烧冬菇菜石磨肠粉
2020-01-21
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
缤纷乐石磨肠粉
叉烧冬菇菜石磨肠粉