2019-02-21 162 浏览
情人節前夕 同我好朋友慶祝生日🎂 為咗避開人潮 我地專登約咗係情人節既前一日食飯 簡咗朋友最鍾意食既壽喜燒 佢話食壽喜燒就第一時間諗起牛陣 一於聽佢話 去荃新天地既牛陣食晚飯😛其實有好多款簡 我地兩個簡咗款90分鐘$289 和牛套餐 主要有牛舌 和牛同豚肉 三款都可以隨意再refill🥰 當然要食得哂先好嗌 學政府話齋 「咪做大晒鬼阿」出面有自助醬料區 飲品都係自取 款式都算係幾多😋壽喜燒可以一鍋兩吃 做法唔複雜 店員好樂意幫手烹調 先燒熱和牛脂肪 再炒香洋蔥同京蔥 之後再倒2湯匙壽喜燒甘露同落兩片和牛去燒 美味極啦😋 另一種食法係落鰹魚湯 再加入日式火鍋配料 令其精華滲入湯底中 更加甘甜濃味✨黑毛和牛色澤粉嫩鮮紅 雪花油脂比例均勻 肉質軟綿 入口即溶 配上甜豉油既壽喜燒湯底 再蘸點蛋汁🥚 和牛幼滑美味🥩 另外仲有牛舌 有牛味 薄切 煮完之後幾爽口 好快吸入湯底既味道☺️ 跟鍋有蔬菜盤 入面有唔同既菜 豆腐同冬菇 連營養價值高既超級食物 羽衣甘藍都有🥦 我覺得娃娃菜與壽喜燒湯底好搭配 超入味~~海鮮盤有數款海鮮 如帶子 魷魚🦑 廣島蠔 廣島蠔特別出色 肥美飽滿 粒粒都蠔味十足 忍唔住en

海鮮盤有數款海鮮 如帶子 魷魚🦑 廣島蠔 廣島蠔特別出色 肥美飽滿 粒粒都蠔味十足 忍唔住encore多十隻😆

套餐可以再點肉類海鮮等 如果唔夠食外面仲有自助區可以拎炸物 蔬菜 丸類 白飯 粉麵等等 大推出面好少有得食羽衣甘藍🥬 冰菜 同蟲草花 擺落壽喜燒入面真係冇得輸😛 炸物有薯條🍟 同炸雞🍗 炸雞味道唔錯 比得上外面炸雞店既質素

食飽當然唔可以錯過甜品啦 乳酪雪糕同雪糕係任食 係我最愛既Haggen Dazs 仲有4款口味 大滿足🤤