今晚收工想同同事烚下烚下打个边炉, 所以就拣左呢间系铜锣湾既台式养生无老锅,我地7点入座,一坐底就拣左个鸳鸯锅,一边系面包豆腐白汤锅,一边系无老香辣锅,有辣有唔辣大家都开心,白汤底以中药为主, 有姜,红枣蒜头,仲有一啲药材,店员提议先饮几啖汤,味道浓郁,食得出真材实料。香辣锅唔算好辣,有少少麻香味,正而且鸭血同埋冰豆腐都系无限添加,冰豆腐吸收汤底味之后,非常惹味,店员都非常殷勤,经常主动帮忙添加鸭血同豆腐,又会主动添加汤,所以汤底唔会越食越淡,值得一赞。配菜方面,我哋叫咗两样,分别系牛小扒拼去骨鸡髀肉($228),鲜甜蔬菜盘($108),牛小扒同去骨鸡髀肉嘅份量相当大方,而且肉质鲜嫩非常新鲜,配合汤底非常入味。蔬菜拼盘方面丰富,有木耳粟米萝卜,小棠菜同白菜,一次过可以满足唔同嘅需求,非常满足。另外店员仲送咗炸芋圆球同冰凉嘅水蜜桃沙冰,啱晒食完火锅清一清喉咙。虽然只系点咗两样主菜,但系由于有无限添加嘅鸭血同豆腐,已经食到三个人饱到上心口,绝对抵食
香辣锅唔算好辣,有少少麻香味,正