餐厅: SPICE Restaurant & Bar
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-06-24 35 浏览
諾士彿台入面除左酒吧,今次唔係去酒吧嚟覓食發現一間有印度風味的餐廳😉========================特色肉類拼盤 Non-veg Mezze Platter $190拼盤入邊用左嘅食材非常之豐富,確實種類多多😉好多都係平時少見少食到嘅地道印度食材🔍個人覺得比較特別嘅有炸鷹嘴豆餅,外層脆口內裏泥狀,味道特別;羊肉腸亦唔會似西式個種口味咁酥🐏另外有三種蔬菜泥俾我地醃拼盤內包括嘅印度薄餅食,個人覺得青綠色嘅鷹嘴豆泥配合得更好,佢嘅味道食落有啲似清新版嘅咖喱,淡淡地又唔會過濃味,的確比較配合香港人口味🤪========================香辣特色意大利茄汁麵 Penne Arrabiatia $108依個麵用左長通粉,成碟長通粉都裝滿香辣茄汁🥫,茄汁用左橄欖同辣椒片調味,香辣味食落相當惹味,而且醬汁呈杰身唔水,係近日試過最正嘅長通粉😋======================== .巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻=====================
========================
======================== .
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 SPICE Restaurant & Bar (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號2樓
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食