2020-07-01 35 浏览
每人黎到餐廳都會送一樣印度前菜,應該叫Papad嘅脆片,咸咸脆脆的,好香口,加上4種風味不同嘅醬汁用黎沾上脆片,帶點神秘又意外地幾match!個人最中意點橙色個個醬,帶點咖喱香味同埋少少辣。食印度菜又點可以唔叫Naan😋以前冇食過印度菜都聽過呢個term,雖然冇食過,但今次食真係充滿驚喜,我哋叫咗古法烤餅Amritsari Naan($32),因為叫佢有個手指公👍推介呢個口味,其實佢仲有好多唔同口味嘅naan。呢度嘅naan表皮好酥脆好香口,內裏柔軟層次豐富,食得出用料好足,越食越香口,但又唔會太油,沾埋咖喱一齊食,超好食😋咖喱我哋揀咗奶油咖喱雞塊Shahjahani Butter Chicken ($108),一直用小火爐煮住,keep住熱辣辣,咖喱味好香,但嗰種辣味唔會太辣,配合返香港人口味,雞塊有好多件,好足料。如果大家想試吓正宗嘅印度菜,呢間不仿係一個好選擇。

如果大家想試吓正宗嘅印度菜,呢間不仿係一個好選擇。