2020-06-29
今日放假想陪下媽媽👩🏻預左帶佢出街食好野而媽媽就食素既 所以成日都上網睇下有冇食素既好地方 而媽媽話想食下咖哩 最後就搵到這間正宗印度餐廳🍴大坑同天后都有分店為左方便今日既行程就去左天后分店啦一入到店就嗅到好香咖喱味 配合埋佢既裝修 覺得「正宗」兩字好貼切 因為印度🇮🇳本身都好多人食素 所以媽媽都有好多選擇 最後就嗌左幾樣野啦印度簿脆$0本身都打算嗌我最愛既簿脆 就算食自助餐我都會食好多塊 但這兒會免費🆓的 當作是一個前菜吧 4個都應該係咖喱醬 記得橙色就最辣 黃色就好香 黑色偏甜 而綠色就有種香料味 我就最鐘意黃色😌菠菜芝士球咖哩$80黃咖哩帶有少少辣 好滑身 點Nana食好正好香口 而菠菜芝士波 芝士味不太濃 反而好濃薯仔味 似薯仔球多D😆不過我鐘意❤️青瓜乳酪$48食印度野必點 因為出面係食唔到架 就咁食同點Nana食都一樣正芝士Nana$32成日都覺得Nana好抵食 又好味又唔貴 今次個芝士味就好香濃啦 熱辣辣大大塊食完飽飽🤤食完媽媽都大讚味道夠正宗又唔貴 叫我得閒要再帶佢黎食😆😆
食完媽媽都大讚味道夠正宗又唔貴 叫我得閒要再帶佢黎食😆😆