🚩中环撞正呢排Restaurant week嘅推广 见到呢间意大利餐厅嘅性价比几高$148有三道菜 非常吸引 而且有正宗卡邦尼😍谂都唔谂就即刻book咗枱!—————————————————————————🌚男友评价:✨Appetiser 佢除咗提供包之外仲会提供两块多士 面头仲有一啲红色同埋黄色嘅蕃茄仔 鲜甜非常开胃😚(女友表示俾晒男朋友食🌝)但系略嫌多士烘得有d过硬 咬喺上嚟要小心界到嘴🤣🐖Affettai Misti头盘先嚟嘅系cold cut 都系正常水准 有四块salami同埋两块ham味道适中又唔会过咸 呢个价钱到收货嘅😗🍲Zuppa del Giorno当日是日餐汤系椰菜花忌廉汤 听个名好似好奇怪😩而且卖相都唔吸引😂饮超上嚟真系好似食紧椰菜花 每一啖都超浓郁椰菜花嘅味 味道偏向清淡身一d 我觉得唔系好啱我哋口味🤨✨Main🍝Spaghettini alla Carbonara 虽然觉得个份量系超级少 但系胜在完全系正宗传统意大利做法 香浓嘅蛋浆配搭煮到八成半嘅意粉系一流嘅配搭🥰虽然个guanciale未煎到非常香脆 但系个咸香味非常足够 配搭埋香浓嘅蛋浆同埋pecorin
🚩中环

味道适中又唔会过咸 呢个价钱到收货嘅😗

🍲Zuppa del Giorno

✨Main
🍝Spaghettini alla Carbonara
虽然个guanciale未煎到非常香脆 但系个咸香味非常足够 配搭埋香浓嘅蛋浆同埋pecorino cheese 加强咗个种咸香味道mix蛋浆嘅意粉配搭😍

🍕Margherita
系小弟其中一款几钟意食嘅pizza 简单嘅材料就咁用蕃茄,水牛芝士同薄荷叶一配搭已经好满足☺️
今次呢块味道正常 未去到好有惊喜 饼底个dough系自己差嘅 口感比较软身 饼边厚身得嚟咬落去系超级软绵绵 仲带有少量焦香味😊
本人比较喜欢薄同脆口嘅Pizza 今次呢个面头嘅酱汁非常多 令到饼有点过淋 略嫌水牛芝士香味未去到好突出🧐

✨Dessert
🍨Dark Chocolare Gelato
就咁睇应该系自家制 我哋都拣咗特浓朱古力 因为上到枱时已经溶溶地😩
卖相唔太好睇所以冇影到 味道方面唔会话太甜 香浓嘅朱古力味而且带有少少嘅香料味几特别😗

总括而言今餐都几抵食味道合格以上 餐厅位于元创方里面 放假过嚟行吓 (扮下文青🌝) 食个lunch放松吓都几好🤩

🌝女友评价:

原本以为restaurant week质素会好参差 因为上次食过一间都几伏 (有机会再讲😩)但估唔到又几唔错 好饱肚 同埋我哋两点半食都坐满人😗应该都几吸引~
另外service 环境都几唔错 坐得几舒服 周末黎依度hea一个下就都几好🥰

利申要偷下师 男朋友要我整返个carbonara 俾佢🌝
Margherita