2019-12-06
我打呢篇野既時候 已經好掛住啲海鮮好想再食🤣🤣入座後一個好似湯洛雯既老闆娘😍(佢之後話佢係呢間店incharge唔係老闆😂)就坐低介紹左唔同套餐既野因為老闆係做海鮮入口 所以將最靚既海鮮都送曬黎呢到 尤其是係蟹!佢地有幾個級別既蟹 湯洛雯就推介我地試膏蟹話啲膏又硬又香又多肉食!我同女朋友食既係$999兩人餐😙因為我地想試埋啲肉類同食下菜😋哇哇哇!比呢盤野震撼左!做個對比 元貝 蠔係有我隻手咁大 鮑魚都唔細每樣海鮮都會係店員幫手放落去蒸 同計時 每次只可以蒸一樣野 但都好快有得食!🥳蒸既時候 水會流落去下面預早放定既米到 咁到最後時就會有海鮮粥食架喇!😻呢隻鮑魚真係不得了 蒸完都係咁大隻冇縮過水 彈牙 鮮味 100分虎蝦個蝦頭啲膏好正 蝦肉爽口新鮮 一人得一隻真係唔夠喉🤣🤣主角出場喇!睇下隻蟹同埋澳龍!好多蟹好大隻!最重要既係 隻龍蝦仲旭緊 新鮮到!蒸完6分鐘後 食得蟹喇!😍啲膏都食左好耐 食完都飽飽地😂啲膏好香好有油香味好邪惡呀😎蟹肉實淨好鮮甜食到一條蟹肉都冇淨 下次想再試高一級蟹!睇埋隻澳洲龍蝦 一吉、一扯 成舊龍蝦肉就起左出黎!熟既程度岩岩好 口感有小小刺身既感覺同時好彈牙!終於可
哇哇哇!比呢盤野震撼左!
做個對比 元貝 蠔係有我隻手咁大 鮑魚都唔細
虎蝦個蝦頭啲膏好正 蝦肉爽口新鮮 一人得一隻真係唔夠喉🤣🤣
終於可以試下啲肉喇!黑毛豬肉係佢地既推介 果然名不虛傳!肥瘦均勻,嫩口!
仲有呢隻15cm長既野生瀨尿蝦呀!從未食過咁大隻大多肉既瀨尿蝦架!食完後啲頭尾會放落粥到出味😍
哇!海鮮粥已經靜雞雞準備好左 個湯白色再有啲黃色相信係蟹膏既精華😋
店員會幫手煮粥 計岩水同米既比例 唔夠米會幫你加飯 雖然已經好飽但都食左兩碗🤣
店員仲主動叫我地打包聽日食 唔好曬 超細心!🥰
無論食物質素、服務態度都係120分,佢地仲係有米豬蓮認證既良心之店,員工非常友善健談,大家盡情去懲罰佢地啦😆