2021-11-17
呢間位於佐敦嘅越南餐廳想試好耐但平時行過真係太多人唔太想排隊今日特登夜啲過嚟過咗晚飯時段9:00人流開始少唔使等位餐廳入面座位不多,餐廳裝修好有特色以藍色為主餐具同埋擺設都好配合風格而餐廳提供嘅食物就有好多款式二個人食叫過拼盤就係明智嘅選擇,可以試到唔同種類嘅小食拼盤上面有米子卷爽口嘅蝦配新鮮嘅青瓜同米粉用米子包住點埋旁邊個汁成個卷就好清爽作為小菜嘅餐前小食一流拼盤上面仲有雞翼春卷同茄子個茄子上面有蝦同帶子較為特別食落有輕微嘅油膩但包着菜式就將油膩減低茄子完全唔乾上面放有蔥花,令到鮮味更加突出,有驚喜豬頸肉燒到好乾脆又唔會鞋口保持到豬肉嘅水份食落仲非常爽口豬頸肉作為拼盤入邊嘅一部份份量都算好多比出面多成倍成個拼盤只需$168,可以試盡唔同嘅美食不得不提嘅梗係牛魔王嘅越式河粉牛肉嘅肉質好靚肉同脂肪嘅比例分布均勻牛丸有好彈口湯底仲有好濃郁嘅牛骨湯味,非常清甜半生熟嘅牛肉,口感尤佳就算浸耐多一陣都唔會覺得鞋口,可見用料非常上盛另外再配有薄荷葉芽菜辣椒同埋青檸,呢啲全部都係另外上,隨你喜歡落幾多都得份量亦都好多超級大碗餸菜嘅份量亦都非常多😋牛肉有六片,牛丸有三粒,+3舊蘿蔔,蘿蔔非常林身,浸入
不得不提嘅梗係牛魔王嘅越式河粉牛肉嘅肉質好靚肉同脂肪嘅比例分布均勻牛丸有好彈口湯底仲有好濃郁嘅牛骨湯味,非常清甜半生熟嘅牛肉,口感尤佳就算浸耐多一陣都唔會覺得鞋口,可見用料非常上盛另外再配有薄荷葉芽菜辣椒同埋青檸,呢啲全部都係另外上,隨你喜歡落幾多都得份量亦都好多超級大碗餸菜嘅份量亦都非常多😋牛肉有六片,牛丸有三粒,+3舊蘿蔔,蘿蔔非常林身,浸入湯底味道濃郁
餐飲仲送一杯熱柑橘檸檬🍋酸酸甜甜,令我更加開胃飲完喉嚨非常舒服