2020-08-09
太耐冇去過旅行啦,尤其是夏天真係好掛住泰國個種度假feel~唯有食下泰國嘢懷念下個種味道入左呢間新泰真係覺得去左第二度咁,環境好大好舒服😌裝修都好有度假feel,二人都可以坐到闊落卡位,疫情時期都可以保持距離~蜜糖燒肋骨 - 燒到剛剛好有焦香,同埋一咬好易離骨啖啖肉,點埋個酸辣汁就更加惹味泰式炒花蛤- 呢個送飯真係一流呀,個醬汁無蓋到啲花蛤鮮味,停唔到咁食日本南瓜焗海鮮飯-估唔到呢個飯咁正,啲南瓜焗到超級軟綿綿,加埋芝士更加香,有青口、魷魚、蝦,好足料,強烈推薦呀燒原隻魷魚 - 好新鮮,超級肉厚,可以講係我食過最好食嘅燒魷魚,出面個啲一係就太乾,一係就無味,但呢度仲keep到juicy椰青-夠哂凍,完全無酸味,襯泰菜最夾(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)椰汁西米糕- 最後用呢個甜品作結 實在太滿足啦呢間一定會再嚟,因為係香港實在太難搵到咁高質又坐得舒服,服務又好嘅泰國餐廳啦
椰汁西米糕- 最後用呢個甜品作結 實在太滿足啦