2022-09-08
今日嚟到官塘裕民商場,下午搵食發現這一間充滿歐陸風的餐廳,餐廳位處商場二樓,分成室內和半戶外兩部分,兩邊都裝修得十分華麗,感覺像去到歐洲的小花園一樣,行入去馬上被門口幾張"靚女"畫像吸引,覺得很有特色很有趣過癮。可能今天由於太熱的關係。所以幾乎大部分客人都選擇了室內的空調座位。南瓜湯 : 雖然衹是跟餐的餐湯,但水準一點也不差,口感幼滑,而且調味恰到好處,鹹淡適中。士多啤梨藍莓奶昔 : 唔單止樣靚,而且睇得出真係材料十足,生果分量十足,飲落酸酸甜甜非常好味。薄荷西瓜冰 : 今期的期間限定飲品,口味獨特,有一種清新的感覺,甜度適中,解渴一流。和牛洋蔥漢堡 : 擺盤已經夠曬精美十分吸引,漢堡包曡得高高的,打卡一流,薯條及炸洋怱圈新鮮香脆,沙律菜也非常新鮮,和牛漢堡扒鮮甜美味,一口咬下去便知是用上靚牛肉做,而且夠厚身,這個餐的各樣食材都份量十足,夠曬飽肚。豬肉眼配番茄沙沙 : 豬肉眼扒大大塊扒身夠厚,外皮煎得有少少焦香,香脆可口,切開後裡面也不會好乾身,上面鋪著番茄沙沙醬,和豬肉眼扒配合口味清新,不會有油膩的感覺,夏天食就最啱,薯蓉也十分幼滑可口。