2013-05-09 456 浏览
嚟這間咖啡館係因為我鐘意嘆、舒服同食,有幾本雜誌介紹過,又上open rice 睇過,講乜都好,自己試下先至好。其實如果唔特登搵又真係唔太留意到,因為係喺橫街不過又唔係窄行,確認位置就入去了。一打開門,心想還好仲有位,眼球已不停轉移睇右邊牆上既大畫作,不一會有個哥哥仔主動過嚟問我地幾位同招乎我地坐下,我地就坐喺牆畫下面,對面牆掛左不同大細既相,好靚,入面同出面根本係兩個世界,menu 上都有唔少選擇,居然有brunch set, 不過我地唔想食set而想散叫,當我摸住menu 同時抬頭開始望,哥哥仔即刻過黎,仲好親切問想叫乜野,其實當佢畀menu 我地時已經介紹埋餅櫃,我叫左菠蘿慕絲同龍眼latte,朋友叫左cheese cake同mocha,菠蘿慕絲唔太甜好清新,仲同杯latte好夾,試少少朋友既cheese cake,另一樣味覺享受。我地坐左個半鐘,有人走又有人補上位置,待應不停工作,咖啡館入面播住法文歌,相信都係浪漫既歌,整體感覺唔錯,舒服、享受,不過位同位距離好近,只因地方有限,原來入面仲有張梳化,下次想坐梳化位。

题外话/补充资料: 真係好正
2013-04-20