最近成日都去美丽华商场食晚饭~~原因好简单, 因为佢地开左好多间新餐厅!!!今次就拣左间好有欧陆色彩既 The Chop House而佢地餐厅仲设有户外坐位, 真系适合放左工一班朋友黎食下野 Happy Hour 一番"*首先点了呢度既特别推介 Rose Sangria''*HK$88 / JAR 都算抵饮丫, 而且饮落甜甜的唔重酒味, 有点似 Fruit Punch 咁;非常适合女生们 Share 黎饮!!!前菜我地 order 左招牌沙律配牛柳;新鲜沙律菜配熟牛柳, 牛柳肉质唔鞋身, 牛味算浓~~食下菜又食下肉, 少了一份 dry 既感觉!!!  这个炸火腿芝士卷卖相及用料虽然普通;但系作小食黎讲确实不错, 特别系我这芝士怪十分喜欢!!!食落脆口又不油腻, 芝士够多, 也挺饱肚的"*炭烧海鲜拼盘 (HK$358) 以炭烧来处理有不同海鲜; 包括:炸鱿鱼, 三文鱼扒, 大虾, 青口, 烧焗蒜头~个人特别喜欢那三文鱼扒, 外烧得香脆, 内里肉质鲜嫩又唔腥, 食落啖啖鱼肉!!!另外海鲜拼盘份量也不少的, 炸鱿鱼炸粉不厚, 蘸上酱汁食用也不错"*这里是以美国黑毛猪扒 (HK$288) 作主
最近成日都去美丽华商场食晚饭~~
原因好简单, 因为佢地开左好多间新餐厅!!!
今次就拣左间好有欧陆色彩既 The Chop House
Rose Sangria
首先点了呢度既特别推介 Rose Sangria''*
非常适合女生们 Share 黎饮!!!
招牌沙律配牛柳
前菜我地 order 左招牌沙律配牛柳;
新鲜沙律菜配熟牛柳, 牛柳肉质唔鞋身, 牛味算浓~~
食下菜又食下肉, 少了一份 dry 既感觉!!!
炸火腿芝士卷
这个炸火腿芝士卷卖相及用料虽然普通;
但系作小食黎讲确实不错, 特别系我这芝士怪十分喜欢!!!
食落脆口又不油腻, 芝士够多, 也挺饱肚的"*
炭烧海鲜拼盘
炭烧海鲜拼盘 (HK$358) 以炭烧来处理有不同海鲜;
包括:炸鱿鱼, 三文鱼扒, 大虾, 青口, 烧焗蒜头~

美国黑毛猪扒,
这里是以美国黑毛猪扒 (HK$288) 作主角, 通常是以牛为主的, 这里也挺特别"*
配上炸薯条及青苹果沙律作伴菜, 很美式的感觉!!!

黑毛猪扒以特别的酱汁制成, 食落松软入味;
完全没有平时食猪扒的 "鞋" 口感, 几惹味的呢~~
很喜欢他们用青苹果沙律作伴菜, 可以用来清一清味蕾, 亦可解腻!!
软心朱古力蛋糕
最后甜品就系软心朱古力蛋糕伴呍尼嗱雪糕~~
软心朱古力蛋糕更淋身, 朱古力味挺浓郁又幼滑, 配呍尼嗱雪糕有点似心太软的感觉!!!
喜欢吃甜的一定要点这个呢"*

下次一定要坐户外位置, 饮下野倾下计一定很不错喔!!
2016-05-18
Rose Sangria