今日去时代广场行街放松吓😆,系附近揾野食路过Exotica Gelatea,依间餐厅嘅装修几有个性,充满欧洲古典风味,门口仲写住World Best Wagyu Burger🍔添,见佢咁有自信,紧系入去试吓佢啦😏,入到去见到餐厅地方虽然唔大,但装修方面就花咗好多心思,不论系欧式古典风味嘅吊灯,或是墙上都好多欧洲中世界壁画🖼,令人有种置身于外国嘅感觉呀😙,值得一赞👍🏻-和牛汉堡Combo🍔 - HKD 139见到依间铺对佢嘅和牛汉堡🍔 咁有自信,就紧系试一试佢啦!未开始食已经闻到好香嘅煎和牛味,咬落去爆多汁好JUICY呀😍,分量都唔少,即使以男生嘅食量嚟讲都够饱肚呀~ 除咗有充满肉汁嘅和牛扒之外,仲有蕃茄🍅及生菜🥬嘅清新味道,再配上香浓嘅半融芝士🧀,一咬落去就有多种层次嘅口感呀😋~ 而面包方面,厨师都好细心咁加牛油🧈烘过,食落去脆脆地几香口又松软🤤,而且依度嘅Burger都系即点即做,热辣辣又惹味呀,跟餐嘅薯条🍟系幼身薯条,食落都几脆及香口,味道偏啖唔太咸岩岩好👍🏻-古代汉堡Combo🍔 - HKD 139见到餐牌上有古代汉堡🍔依个译名几特别,就忍唔住想试吓XD,牛肉扒同样出色,食落嫩滑
和牛汉堡Combo🍔 - HKD 139

古代汉堡Combo🍔 - HKD 139
见到餐牌上有古代汉堡🍔依个译名几特别,就忍唔住想试吓XD,牛肉扒同样出色,食落嫩滑多汁好惹味🤩,依个包嘅不同之处就系佢系芝士上🧀再加上特制酱汁,食落去有点酸酸甜甜,令个汉堡无咁油腻之余又带点清新感,胃口大开😋,加上蕃茄🍅及生菜🥬,令口感有更多唔同嘅层次😍,而跟餐都系包薯条🍟,脆脆地配上茄汁🥫更好食~
古代汉堡Combo

GELATOS x 2 Standard Scoops🍨🍨 - HKD 96
望望餐牌原来仲有GELATOS🍨食,为食嘅小V👧🏻紧系唔会放过佢啦,依度嘅GELATOS都有多过十种味道俾食客选择,有少少选择困难症嘅话有排简呀,我地就简咗2个Scoops~
.Dark chocolate🍫 - 食落味道有好浓郁嘅朱古力,唔会太甜同过腻~
.Coconut Pineapple🥥🍍 - 食到有椰子肉同菠萝味,几清新,啱晒去解食咗汉堡嘅腻😆
Dark  Chocolate  +  Coconut  Pineapple  Gelatos  (Standard)

总结嚟讲依间都系一间出色嘅汉堡店👍🏻,食物水准唔错之余,装修仲花咗好多心思,营造出一种欧洲嘅浪漫气氛🌹,就连背景音乐都系轻快嘅欧洲古典🎶,带俾食客精神满足感😆,如果大家都想系香港体会一吓外国风情嘅汉堡店,Exotica Gelatea绝对系一个唔错嘅选择~
2023-09-03
$205.7 (晚餐)
用餐优惠
试食活动