2016-11-29 157 浏览
上网见到有杂志介绍呢度有日韩放题,所以考完试就约左朋友黎试下。我地7.30前结帐,所以系$158𠮶个时段。(刺身:三文鱼、八爪鱼、吞拿鱼)鱼生几新鲜,口感味道普通,唔算特别出众,不过我地都叫左两轮~(花之恋、黑松露油甘鱼寿司)黑松露份量适中,入口好香,均匀系鱼上面抹开,好好味(韩国铁板芝士年糕)呢度嘅铁板、锅物等都算几迷你,细平时𠮶D一半左右,所以唔洗担心会好饱。呢度嘅年糕下面有韩式公仔面同可以拉丝嘅芝士,再配上韩国辣酱,맛있다~~ (好吃耶)(芝士炸鸡)其实我地系为左芝士炸鸡黎嘅~芝士无令我地失望,真系拉得出丝架 至于炸鸡就有D淋,感觉好似无炸过咁…不过我一向唔特别钟意食炸野,所以都无乜所谓~有芝士就得架喇(鸡肉稻庭乌冬)乌冬好弹牙,昆布味道好浓。细细碗,食几啖就食完,唔怕无胃口食其他野(日式牛肉锅)汤底微甜,除左牛肉外仲有鸡蛋、葱花、娃娃菜、冬菇等。肥牛片吸晒汤底嘅精华,甜甜地好好味。(樱花奶冻)卖相好靓,每杯入面都有一朵樱花。不过就奶冻净系得牛奶味,上面粉红色𠮶层都无花味。(甜品:泡芙、马卡龙、南瓜蛋糕、焦糖菠萝、Brownies)甜品好迷你,马卡龙只系大过拇指少少,味道不过不失

我地7.30前结帐,所以系$158𠮶个时段。
刺身
刺身:三文鱼、八爪鱼、吞拿鱼)

寿司
(花之恋、黑松露油甘鱼寿司

黑松露份量适中,入口好香,均匀系鱼上面抹开,好好味
芝士年糕拉面
(韩国铁板芝士年糕)

(芝士炸鸡

其实我地系为左芝士炸鸡黎嘅~

芝士无令我地失望,真系拉得出丝架
芝士炸鸡
至于炸鸡就有D淋,感觉好似无炸过咁…

不过我一向唔特别钟意食炸野,
所以都无乜所谓~有芝士就得架喇
鸡肉稻庭乌冬
(鸡肉稻庭乌冬)

乌冬好弹牙,昆布味道好浓。

细细碗,食几啖就食完,唔怕无胃口食其他野
日式牛肉锅
(日式牛肉锅)

汤底微甜,除左牛肉外仲有鸡蛋、葱花、娃娃菜、冬菇等。

肥牛片吸晒汤底嘅精华,甜甜地好好味。
樱花果冻
(樱花奶冻)

卖相好靓,每杯入面都有一朵樱花。

不过就奶冻净系得牛奶味,上面粉红色𠮶层都无花味。
甜品
甜品:泡芙、马卡龙、南瓜蛋糕、焦糖菠萝、Brownies)

甜品好迷你,马卡龙只系大过拇指少少,味道不过不失。

南瓜蛋糕系右下角𠮶条,
饼底上面有一层香浓南瓜味嘅蛋糕,唔错唔错。

至于店家推荐嘅焦糖菠萝,系新鲜菠萝上面有层焦糖片,夹埋一齐食都几特别。
盐味雪糕
(海盐雪糕)

雪糕虽然似牛奶糖味多过海盐味,但系都系好好食~

综括黎讲,呢度款色够多,而且几特别,韩式至日式嘅料理都有。

食厌左平平无奇嘅日式放题黎呢度试下都唔错。

不过食物质素一般,唔系样样都好食,所以建议每样野叫少少,试完觉得好食先再追加

2016-11-29
芝士年糕拉面