2018-07-20
今日同屋企人去街🚶🏻♂🚶🏻♀,見好耐冇食過韓國嘢,所以特登係街轉咗幾圈,見到韓舍廣告牌,睇落幾吸引👍🏻,於是就入咗去食😋我地去個陣7點鐘左右,已經好肚餓,好彩店員好快比到位比我地,好快就入座咗😀一開始見到個燒烤爐上面有張吸油紙,已經覺得唔錯😆之前去過啲韓式餐廳有啲冇吸油紙,燒到啲肉成日燒焦咗,燒燒下都冇mood。而呢間佢有呢個吸油紙,雖然薄薄嘅一塊,但係我印象已經很好🙂唔講咁多,馬上入正題😉因為想試下呢張吸油紙嘅功力🔥,於是我去咗攞肉黎燒,望落選擇好多,大概都有10多樣,又有牛肉,又有豬肉雞肉🐷🐥🐂,啱曬我呢啲吃肉獸嘅胃口😋一開始揀咗牛肉粒同雞肉,牛肉粒個調味幾香,有啲黑椒味,如果鍾意食黑椒就記得一定要夾呢個👍🏻而雞肉都幾滑,燒完即食個味道唔錯😍而小食方面,我食咗泡菜、中華海草等等,味道都唔錯正正常常,泡菜係韓國嘅代表,所以一定要食😉佢呢啲都係無限量供應,但係講明小食當然要少食啦🤪所以我都係食咗少少就留肚食其他嘢。係泡菜右面有其他熟食,我就鍾意佢個蒜蓉茄子,茄子雖然係素食,但係加埋蒜香味,真心香😘🍆之後我見到一個人專門燒蟹柳,一開始以為好高級要要額外比錢,點知原來唔洗,咁我當然要試
而小食方面,我食咗泡菜、中華海草等等,味道都唔錯正正常常,泡菜係韓國嘅代表,所以一定要食😉佢呢啲都係無限量供應,但係講明小食當然要少食啦🤪所以我都係食咗少少就留肚食其他嘢。係泡菜右面有其他熟食,我就鍾意佢個蒜蓉茄子,茄子雖然係素食,但係加埋蒜香味,真心香😘🍆之後我見到一個人專門燒蟹柳,一開始以為好高級要要額外比錢,點知原來唔洗,咁我當然要試下啦,佢燒完之後其實已經好香,之後加埋沙律醬同紫菜包住食其實都幾享受😚食完呢個之後覺得有啲油膩,於是出去睇睇有冇湯飲,原來有人參雞湯🐥🍵,個湯入面真係見到有一條條人參,飲落幾香,幾啱我胃口😇
之後魚生同壽司🍣🍙都係我屋企人摯愛,所以都攞咗好多,佢魚生係有人即切,感覺好新鮮😛而魚生又夠曬厚,正🤗食完魚生同壽司都7788,於是最後走咗去食甜品😍甜品選擇好多,有蛋糕🍰、水果🍏等等,食過杯裝嘅蛋糕同布丁,我個人覺得比較好食👍🏻推薦👍🏻
而服務都幾好,入座快速,仲時不時走黎調校火候,確保啲肉最好質素👍🏻值得欣賞😉以後夜晚Gathering會考慮再食多次,下次會試下個海鮮鍋🦐🦀🐡🐠🐟