2020-06-13
好耐無同朋友聚腳,咁啱撞正德福閣任食自助晚餐做緊折扣優惠!最平65折$253就食到!抵到爆,但因為大家收工比較晏,成8點先去到,所以只係攞咗7折,每位$270入到去環境寧靜,氣氛唔錯!入位之後餐廳捉供咗口罩袋俾我哋,但為己為人,出去攞嘢食都係戴返口罩比較好😉不過出面嘅嘢食大部分都有蓋,所以都好放心❣️一出去已經俾個甜品櫃吸引住,但秉持住「用第二個胃食甜品」所以忍住咗🤣之後先攞咗份生蠔同松葉蟹腳,雖然有刺身,但生蠔同松葉蟹太吸引,所以殘酷地放棄咗刺身🤣不過生蝦非常甜美,加少少檸檬汁🍋清新!生蠔食咗四五隻差啲試唔到其他嘢!松葉蟹好易去殼,左右邊一剪,成條蟹肉起咗出嚟!正😋另外我哋仲叫咗多款熱食,吉列虎蝦、炒蜆、羊扒、牛腩、焗田螺、酥皮湯等等...值得讚賞嘅係餐廳專登將每份食物都做好細份,等大家有多啲quota 可以試唔同嘢食,非常貼心🥰而且好多野食都用即叫即出形式,唔會係出面放咗好耐,增加衛生程度!特別要讚酥皮湯非常好味,仲有蝦同貝係入面,濃湯充滿海鮮鮮味!到最後甜品放題,超滿足!鮮果班戟、芝士蛋糕、楊枝甘露、梳乎厘💕因為細細份嘅關係可以全部試晒!特別要點名讚係鬆餅同奶茶味雪糕,鬆餅自己撳個
入到去環境寧靜,氣氛唔錯!
不過出面嘅嘢食大部分都有蓋,所以都好放心❣️
松葉蟹好易去殼,左右邊一剪,成條蟹肉起咗出嚟!正😋
到最後甜品放題,超滿足!
鮮果班戟、芝士蛋糕、楊枝甘露、梳乎厘💕
因為細細份嘅關係可以全部試晒!
特別要點名讚係鬆餅同奶茶味雪糕,鬆餅自己撳個掣就會熱辣辣整出嚟,而奶茶雪糕真係超好食!
朋友手腳太慢已經無晒試唔到~
大體上以呢個價錢食到咁多嘢食已經回晒本,又生蠔、又松葉蟹、又甜品放題,基本上都無咩好彈!
十分推薦大家襯仲用到折扣嚟試吓👍🏻👍🏻