2020-02-27
家庭聚餐每次都會選擇食放題或者自助餐,因為食物款式多元化,一家大細都可以揀到岩胃口嘅食物,今次輪到細佬帶我地去荃灣試下日式放題。厚厚的一疊點菜紙入面,除左刺身同壽司外,仲有串燒、天婦羅同小炒等等。大堂走廊位置有自助沙律甜品吧,飲品都可以隨意選擇,果汁、茶飲同啤酒等都有。刺身都好新鮮,當中以希靈魚同埋帶子比較出色,三文魚厚切就淡味一啲。上菜速度同效率唔錯,點完餐好快就到齊亦都無漏單。炸物就有我最鍾意食嘅芝麻炸雞翼,上碟個陣仲保持到香脆,大家都encore左好幾次。 吉列炸蠔粉漿唔厚,咬落啖啖蠔肉好滿足。壽司款式都可以揀,當中仲有唔少有趣嘅fusion壽司款式,例如鵝肝加帶子同埋海膽吞拿魚蓉壽司,全部都好有新鮮感。迷你手卷細細件,貪心的我每件試下都唔會太飽。呢到嘅熱食選擇都唔少,岩哂好似媽媽呢一類唔太食生野嘅人,佢最鍾意呢到嘅養生花膠,入口仲好滑溜。煮蜆就略嫌入口多沙,炒牛柳有啲韌比較一般。推薦大家試下雞軟骨串燒,香脆得嚟又唔會太油,另外日本迷你蕃薯仔都喺必點嘅串燒,口感軟糯香甜。到女仔最期待的甜品,我地叫左個楊枝甘露,比想像中好味,芒果味濃郁仲有粒粒柚子肉,配上中間嘅椰子雪糕好夾!除左可
迷你手卷細細件,貪心的我每件試下都唔會太飽。
除左可以任食凍櫃嘅雪條外,每位都可以點一杯 Haagen Dazs或Movenpick雪糕食,又多一個回本位!
總括嚟講放題質素唔錯,而且食物又多選擇,最岩一家人嚟食!