2017-08-20 67 浏览
每次去見保險經紀 在日升中心對面 望到地下個間龍城冰室 成日好想試 今日終於有時間~人頭湧湧 咁好彩又坐到卡位~ 餐牌眼花撩亂 種類多到有點嚇親 哈哈! 小菜 鐵扒 焗飯 茶餐 咖哩 多不勝數 最後 我決定食好多年冇食過既鐵扒。招牌鐵扒黑椒牛柳配薯菜*坦白講 我原本對茶記鐵扒沒什麼期望 只是因為兒時回憶先試。但食了一啖牛柳之後 發現自己錯左。七成 牛柳厚切 肉質堅。軟熟 而且肉味不錯 比起百零二百蚊既扒房 質素絕對有得揮!但呢度只是$78 性價比很高~焗薯帶點牛油香 亦都幾甜 健康d 好過食薯條~老公食吉列豬扒飯 豬扒勁大塊。熱辣辣炸起 炸粉好薄 豬扒唔會太老 配上茶記燒汁 間中食下其實幾過癮 配埋紅或白湯 加杯鮮檸熱情果梳打都咪話唔爽。避風塘系列我至愛 點了茄子 大大件 茄子幾新鮮 好juicy $18 份量唔少 好抵食!以茶記來說 確實係大件夾抵食!

招牌鐵扒黑椒牛柳配薯菜*

焗薯帶點牛油香 亦都幾甜 健康d 好過食薯條~

以茶記來說 確實係大件夾抵食!