2019-04-20
屋企人想食放題,所以我地就揀左近近地嘅緣聚食。我地經新墟過去,落左樓梯就見到大大個招牌,大大間舖。入面舖面都真係幾大,一入門口,天花掛滿左酒杯,而且牆身嘅掛飾都幾西式幾靚。雪櫃入面嘅飲品種類好多。隔離有一啲餐前小食,沙律,日式八爪魚呀咁。雪糕櫃仲有好多款雪糕雪條添。第一輪就叫左唔少刺身啦,三文魚、帶子、八爪魚、蝦等等,連拖羅都有。刺身都幾新鮮幾厚,三文魚幾肥美,螺幾夾口。雪燕壽司,個名同個配搭幾特別,但食落雪燕係清淡嘅,有少少口感咁。芝士焗蠔好好食,我地叫左5輪,芝士味未至於好重,但配合個醬就好夾好開胃。個粥唔會好稀,而且都有料喺入面嘅,都唔錯。綿綿冰好難唔好食,不過我覺得好大碟,如果細碟啲會好啲,費事食唔曬浪費左呀嘛。呢個好食,我食左2杯,奶味幾重,又夠滑。冰糖燉雪燕好好飲,我飲左4杯。唔會好甜,好清,飲落仲有啖啖雪燕添,中間粒紅棗係冇味嘅,純粹裝飾。整體黎講幾滿意今晚餐飯。
個粥唔會好稀,而且都有料喺入面嘅,都唔錯。
呢個好食,我食左2杯,奶味幾重,又夠滑。
整體黎講幾滿意今晚餐飯。