2015-02-16 3288 浏览
同朋友早放工,佢想食寿司,甩甩转转揾到呢间!可能系weekday,好少人,我地选择坐bar枱,同师傅”交流”餐牌选择唔多,但小食同小菜都有好多特别嘅item,睇落好多款都想试。第一次黎,乜都试下刺身拼盘师傅好有心机砌得好靓~ 我地两个唔食三文鱼,师傅都肯帮我地换个款。每一款都好新鲜我都好钟意!特别想提带子好鲜甜爽口,唔似出面既雪藏货咁淋到无晒形。寿司拼盘(自选) (12件) $368超抵食之选!寿司单件价钱由$38-118不等,$368 自选12件,咁梗系叫并盘啦!唔好以为佢自选只准你拣低价寿司,其实大部份餐牌上嘅寿司款式(包括Toro、海胆、三文鱼籽等)都可以叫,不过每款最多叫两件。我地叫左: 金目鲷、深海池鱼、左口鱼裙边、三文鱼籽、海胆、Toro同葱花碎鱼腩。我地另外加左赤贝同葱花碎鱼腩卷。由于朋友钟意逐件影相,师傅好有心机等我地食完一件再整第二件。整体都几新鲜,金目鲷同深海池鱼系当日精选,好好味。三文鱼籽都好新鲜,粒粒脆卜卜。唯一系食到最后嘅葱花碎鱼腩卷D饭有D糊口。另外一提,呢度嘅酸姜系餐厅自己成条腌制,上碟先切一片片好爽口,味道都调得岩岩好小食3款 (自选) $198我地拣左
同朋友早放工,佢想食寿司,甩甩转转揾到呢间!

刺身拼盘
刺身拼盘
寿司拼盘(自选) (12件) $368
由于朋友钟意逐件影相,师傅好有心机

寿司并盘(自选) (12件) + 赤贝+ 葱花碎鱼腩卷
小食3款 (自选) $198

我地拣左自家制鱼饼、烧明太子同萤光鱿鱼
鱼饼好弹牙。烧明太子配青瓜片,夹埋一齐食就算无饭送都唔会太咸,而且烧得刚好唔会干晒,外围熟熟地,中间仲系生生地嘅。
而萤光鱿鱼(唔记得影相...)就真系好咸,不过好惹味,我都钟意
小食3款 (烧明太子)
小食3款 (鱼饼)
觉得以呢个价钱,算系好抵食。欣赏佢嘅师傅、经理同侍应都好好服务,好有礼貌。必定番黎再食!

问一问师傅原来呢度开左几年喇,上番openrice 睇,虽然review唔多,但一个喊样嘅review都冇,真好野!
2015-02-11
  • 寿司拼盘