2022-01-24
👧🏻😋👅🍽✨窩子 WoZi (新蒲崗仁愛街) 次次要排長龍 次次都好想再食💛-💛一諗起好食cafe就係WoZi; 次次都食到捧住個肚走, 知唔知點解? 因為排左咁耐唔好嘥🤣💛openrice明明寫佢開12點, 我地12點趕到去, 遠遠見到冇人係出面排隊諗住冇死啦, 行到去頂丫, 已經入左頭一輪... 原來而家開11點😵💫💛等左半個鍾入得都算有少少良心, 上菜幾快, 員工都醒目既-🧇🐖🥬🧀 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $99✨呢個之前食過, 真係無可抗拒要再食🤤 ✨四塊waffles, 兩塊貌似burger, 上面有汁煮豬肉絲, 芝士同生菜, side dish仲有芝麻醬紫椰菜沙律✨生菜係底, 墊住左勁多汁既豬肉, 所以唔會整濕waffle✨waffle好脆, 蛋香味就唔算太出(又或者俾肉汁遮左, 總之我唔多覺), 不過勝在都冇加糖, 所以go well with 鹹食豬肉✨個肉勁鮮嫩多汁, 食到停唔到口-🍫🍩🍪🥞雙重朱古力梳乎里槐餅 (2 pcs) $105✨名叫雙重, 事實上就唔只兩重既🥰 面重好重手既朱古力醬 (好香, 唔甜好正), 灑係面既可可粉, 散落係souffle上既朱古力碎
窩子 WoZi (新蒲崗仁愛街)
次次要排長龍 次次都好想再食💛
💛等左半個鍾入得都算有少少良心, 上菜幾快, 員工都醒目既
🧇🐖🥬🧀
慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $99
✨呢個之前食過, 真係無可抗拒要再食🤤
✨個肉勁鮮嫩多汁, 食到停唔到口
🍫🍩🍪🥞
雙重朱古力梳乎里槐餅 (2 pcs) $105
✨名叫雙重, 事實上就唔只兩重既🥰 面重好重手既朱古力醬 (好香, 唔甜好正), 灑係面既可可粉, 散落係souffle上既朱古力碎片同朱古力威化
✨souffle帶有淡香蛋味, 同濃味既朱古力好夾到; 質地好soft冇多餘既麵粉味
✨到最後食到碟上朱古力醬都俾我刮埋黎食😝
🌶🐓
慢煮口水雞扒 加配$45
✨驚喜! 頂級! 超卓! 呢個item行字係menu上細到睇唔到😂 但大家千祈唔好漏左佢滄海遺珠🤩
✨唔食辣既我同食辣既老公幻想佢係紅噹噹既, 但黎到係黑椒燒咁既樣, 隔離有一兜仔口水汁
✨唔點醬: 香香麻麻好惹味; 點醬: 麻辛辣好正!!
✨慢煮雞扒好多汁, 肉質都好嫩, 份量亦唔算細, 推薦!!
🍕🥚
極邪惡咸蛋黃芝士酥皮薄餅 $149
✨最後就係令我比較失望既item 🥲 最貴, 等最耐, 亦係最唔好食 🥲
✨酥皮好脆, 咸蛋黃好乾, 芝士係個皮度焗焦左又係乾既, 最攞命仲要勁多紫菜絲鋪面, 乾上加乾
✨個pizza完全冇汁, 總之我俾左百五蚊加一食左一舊好乾既野, 唔享受仲要好肥🥲
加一服務費