2021-01-25 1081 浏览
话说,上一次去食嘅时候冇咸猪手食,已经有啲唔开心,今日特登早啲去,终于可以试到佢嘅咸猪手。佢嘅咸猪手好出色,而且仲要系拆埋骨,细心嘅厨师,确实值得一赞。咸猪手嘅味道,对比我之前喺英国实习嘅时候,味道可以话系差唔多,充满德国嘅风味,唯一不足嘅地方就系冇咸菜伴碟。不过,呢啲都系个人喜好姐哈哈!再讲返佢嘅咸猪手,猪嘅香味好浓郁,尤其是喺骨附近嘅肉更加令到人食指大动。肉嘅质地亦都唔会太靱,咬落去啱啱好。另外,今次亦都试咗佢嘅龙虾意粉,龙虾方面,佢系成只上,美感方面可以话系满分,同埋佢嘅龙虾肉亦都有埋龙虾嘅膏,在捞埋落啲意粉度食可以话系超级无敌劲好食。最后,亦都要讲下佢嘅番茄肉碎汤,呢个汤可能我见识少,之前都未饮过。但系,今次饮落去反而超级好饮,因为肉嘅香味同蕃茄嘅酸味捞埋一齐系非常之好食,亦都令到口感更加提升。所以话呢间餐厅从来都冇令到我失望过,食物嘅质素永远都有保证,而且无敌嘅景观,所有环境加埋服务都值得攞满分嘅一间餐厅。