2018-08-08 596 浏览
今日黎到T.O.P 呢間新場,其他之前係佢開左幾日時已經黎過,可惜當時好多鋪頭都仲未開,食物選擇都勁少,今次黎到轉變都幾大,大部分店鋪已開業,而且打能了來往地鐵站和旺中的通道,見到吸引不少人流(也許只是因為星期日),食物的選擇雖然都未去到話多,但起碼叫有選擇。好啦,講左咁多,最終我地選擇左呢間日式邊爐放題,晚市價格有4個,我地選擇左特選牛肉,食返平時大多數在其他邊爐差不多價位的作比較湯底黎講,我地選左一人一鍋,而每鍋可選2款,我就選了海帶和壽喜燒,女朋友選了香辣和壽喜燒,在桌上提供了一樽湯,當無湯時供你加湯用,望入去見到一塊海帶,有色,不是水真係湯,在入座已告訴客人加湯用,之後我再向職員查詢是否仼何湯底都係加個樽湯,職員表示:係,我食個2個湯我覺得無乜影響,可以接受,唯一香辣湯就有問題,愈來愈唔辣,可惜為食狗食辣的能耐只有小學級,感覺只係由女朋友告知,但因已尾聲並沒有詢問是否可要求加湯頭。調味料整齊易睇,多選擇!在外面常見的有之外仲有d少見d,例如炸洋蔥,黑椒碎,山椒蔥,蔔白泥等等,炸洋蔥幾香,不錯到肉肉肉啦!為食狗係正宗食肉獸,所以真係好留意肉質!239特選白盤係牛肉,黑盤係豬肉,以

調味料

到肉肉肉啦!為食狗係正宗食肉獸,所以真係好留意肉質!239特選白盤係牛肉,黑盤係豬肉,以239呢個中位仼食邊爐的價錢,我對佢牛肉其實無乜期望

估唔到竟然唔錯,口感有咬口但未至鞋口,肉味都ok。不過我都知,仼食呢d要睇再之後,通常3碟過後就會差d⋯⋯

結果黎啦!為左唔浪費,我每次加肉叫2碟牛,共7碟入面並沒有變差的情況,保持差不多的肉質!
呢個真係重點,係我等一次食仼食添加肉類肉質沒有差別!值得一讚!
(通常其他店職員都會回覆:因為切到不同位置,但我沒有做過此類餐飲,不知道其中的原因。)

左手為一開始的海鮮,右手為後加,份量沒有減少,帶子ok,蠔有d驚,所以時間煮得太耐,變曬蠔屎
唔係好試到,不過都係覺得ok的,只係自己信心不夠,而蜆就一dd,大約10隻有3隻有沙的比例,不過咁的價錢同仼食黎講,我全部海鮮都比合格佢地!唔錯!(本身未食都無想過加,估唔到唔錯)

普遍的丸類和菜都齊全,有我喜歡的芝士豆腐,比較少見有芝士波,不過唔係我鍾意食開個款,芝士牛肉滑,香辣牛肉滑,雞肉軟骨滑,荷蘭豆(試左荷蘭豆打邊爐,始終覺得怪怪地)等等,另外呢d自助區仲有青口同魚塊呢d海鮮,當然都唔少得麵,烏冬,咖哩飯,手唧軟雪糕呢d仼食必有的項目

總結:
大約晚上6點幾(星期日)進去,沒有要等位的情況,很快安排位置,半小時後門口已全是客人,到離開還是有一大群客人在等待,可提早取票。
cp值高的店鋪,期望可以保持到,會再來!款式多樣,即使我經常食仼食邊爐,都為我帶來驚喜!

肉類質素沒有在加碼後變差,值得一讚(暫時無試過有仼食店做到),另外加碼後能迅速得到你加的肉,店員執枱,除了收走吉的盤外,更會主動禮貌多問一句:是否需要加單?

員工大部分都很禮貌,態度親切,工作主動

呢方面都一樣,值得一讚!

此店鋪還是處於新開張期,希望往後還能保持住新開的水準!必定再試,十分期待。
2018-08-05
$261.8 (晚餐)