一直听人介绍呢间法式Bistro口味几正宗👍🏻 今日Lunch有时间就试下抵食D既午餐🌤️ 环境唔大符合Bistro风格 但系说到法式嘅口味我就不敢苟同🌚 好多细节位质素都非常一般极其量只系合格嘅港式西餐✈️ 如果真系想食法国菜既比较不推荐 🇫🇷从面包到配菜既细节位相比呢个价钱既午餐用料实在太过一般无诚意🫤⭐️ French Onion Soup 🧅洋葱味香浓配上面包同芝士🥖味道简单却家常 充满咸鲜的味道🧀是比较出色的一道菜⭐️ Foie Gras Terrine 🦆鸭肝冻批唔会太重口味👍🏻 带油香但吃到最后稍嫌油腻🔥果酱酸度适中份量更多才足够中和咸度🍓⭐️ Seared Seabass 🐠外皮煎得香脆而且鱼肉口感不错🧡系唔难做到嘅合格水准 但系底下既汤底完全唔系Bouillabaisse既水准🍲 欠缺鲜味极其量只系一碗蕃茄汤🍅⭐️ Grilled Iberico Pork Collar 🥓猪颈肉烤得有应有嘅香脆度🍖 橄榄茄子蓉既口味有点酸同咸同猪肉唔算好夹🍆⭐️ Mille-feuille 🍰对于甜品控既我非常失望😠 法式餐厅用咁颓既Filo Pastry 完全系无诚意😟整体口感好油而且开心果味
French Onion Soup

⭐️ Seared Seabass 🐠
Grilled Iberico Pork Collar

Mille-feuille

⭐️ Mille-feuille 🍰
对于甜品控既我非常失望😠 法式餐厅用咁颓既Filo Pastry 完全系无诚意😟整体口感好油而且开心果味都好人工💚 完全不合格👎🏻
Mini Chocolate Fondant

⭐️ Mini Chocolate Fondant 🍫
朱古力心太软虽然Expected唔系流心🤎整体比较干 虽然朱古力一点都唔香 但系朱古力口味嘅容错度比较高 同一般甜品店质素差唔多☹️

French Onion Soup
Foie Gras Terrine