2010-09-05 71 浏览
本來兩個月之前黎食已經愛上佢,可惜一直冇時間寫食評就拖到冇左回事今次第二次黎,拖得再耐都要"還"返呢個好評俾佢因為早有經驗所以一早黎拎位,都差10幾張桌,於是行下街先行住街等,又唔覺得太耐到差唔多時間上返去,過左2個no. 好彩趕得切返去咋!!上次叫shabu shabu,覺得湯底香但味道略嫌淡得滯今次就叫左個普通牛肉既壽喜燒加埋汽水任飲都係+$10,抵!埋到位先知原來壽喜燒冇冰盤送冇得整冷烏冬食啦!!一開始趁湯底未滾去食雪糕先(黎呢度既原因有一半為左雪糕)同行既人都係甜食星人有得落糖漿同針糖真係好滿足雪糕係味道唔錯,加埋呢d就更加好食食完雪糕湯底差唔多滾,開餐~~七喜好似溝左水咁../__\味道好怪..之後一直都係叫百事牛肉..講真質素一碟碟唔同..都幾參差,不過叫得最平都預左,冇所謂,但可以做好d豆腐超滑超好食,大推薦另外芋絲,烏冬,蒟蒻,粟米都好好食甜豉油湯底唔錯,好入味,但相對會搶左醬料既味,雖然唔落醬料都好食個人黎講鐘意淡味d既shabu shabu湯底多d,有得落芝麻醬唔知係咪因為太多人,order有d混亂~一開頭唔記得俾牛肉,一時又俾錯連續兩碟同埋唔知係咪壽喜燒冇豬肉??
本來兩個月之前黎食已經愛上佢,
可惜一直冇時間寫食評就拖到冇左回事
今次第二次黎,拖得再耐都要"還"返呢個好評俾佢

因為早有經驗所以一早黎拎位,都差10幾張桌,於是行下街先
行住街等,又唔覺得太耐

到差唔多時間上返去,過左2個no. 好彩趕得切返去咋!!

上次叫shabu shabu,覺得湯底香但味道略嫌淡得滯
今次就叫左個普通牛肉既壽喜燒
加埋汽水任飲都係+$10,抵!
埋到位先知原來壽喜燒冇冰盤送
冇得整冷烏冬食啦!!

一開始趁湯底未滾去食雪糕先(黎呢度既原因有一半為左雪糕
同行既人都係甜食星人
有得落糖漿同針糖真係好滿足
雪糕係味道唔錯,加埋呢d就更加好食

食完雪糕湯底差唔多滾,開餐~~

七喜好似溝左水咁../__\
味道好怪..之後一直都係叫百事

豆腐超滑超好食,大推薦

另外芋絲,烏冬,蒟蒻,粟米都好好食

唔知係咪因為太多人,order有d混亂~
一開頭唔記得俾牛肉,一時又俾錯連續兩碟
同埋唔知係咪壽喜燒冇豬肉??叫左2次都冇俾過一碟豬肉我..
不過好彩我地都唔太介意~
點都好,職員態度都唔錯,追加order,搬位(其他桌唔夠位要係我地桌搬張過去)都好好態度
可能因為我地冇嘈佢地做錯野掛

食到咁上下又回歸雪糕戰,食返2,3杯雪糕先滿足
可能雪櫃太凍??d雪糕好硬好難"不"
食完之後就滿足地捧住個漲卜卜既胃離開

慶幸呢度做出名之後都未好似其他舖頭咁越做越差
希望佢可以keep得度呢個質素
不過汽水唔好再溝水啦

一定會再黎食過!!
可惜學生哥錢唔多,如果唔係想短期內黎多次
個食評寫得唔太好,好似淨係一味彈佢咁..
但呢度比我印象好好,每次都食得好開心好滿足

意外收鑊係..兩次去兩次都有聽到熟悉既歌
可惜好細聲,不過聽到自己識既歌總覺得多一份親切感
相片質素唔好,,湯面既係煮滾左既氣泡,唔係油黎架
2010-08-25