難得餐牌上嘅嘢大部分我都中意食而且啱食
以前一直麻麻地下午茶, 因為咁貴嘅價錢~多數啲嘢食我都唔啱食,我又偏食~ 所以好難得今次望到呢個下午茶上面嘅嘢我全部都鍾意食,而且可以另外加錢飲其他嘢,飲品選擇好多😙❤️ 我自己就加咗錢要咗杯抹茶脆脆特飲, 呢杯嘢真心好飲~中槍肥仔奶~口感有啲卜卜脆, 而且比較甜~奶香好重 好濃沃🐮絕對可以二刷
喊點完全好味,唔中伏👍份量適中~
個人比較中意食帶子同火焰吞拿魚一口多士
煙三文魚迷你三文治都不錯不錯
不過有海膽雞胸青瓜卷~我一般般,雞肉冇乜味,口感奇奇怪怪,然後海膽唔係幾接受到
甜品整體而言都好理想,各有特色,比較甜, 份量較多,澱粉類比較多所以好快就飽肚,我自己就食唔曬
個人最鍾意就係抹茶芝士蛋糕, 櫻花瑪德蓮蛋糕就有啲意外驚喜有少少椰子嘅甜味, 玄米蛋糕味道唔太出,但係本身唔係啲好甜嘅甜品,但上面嘅cream 就好鬼甜咁就啱啱好, 不過口感我覺得太乾身,我就一般般,但都唔難食, 蛋糕嚟講其實係正常
鬆餅其實應該係好食~ 而且抹茶味我覺得係值得推薦俾大家去試下,因為其實係真係有抹茶味,不過我哋掛住影相所以就已經硬曬🤣 咁就有啲可惜
整體而言,其實個下午茶唔算話特別好好食,但係整個主題同包裝我都覺得好有心機, 佢仲有 整咗機票樣嘅入場, 想影相就將個機票畀工作人員, 而且食材都圍繞著櫻花呢個主題~我覺得配合得唔錯, 大部分都係好食,而且冇乜嘢係中伏, 可能唯一缺點就係好多都係蛋糕~感覺都係啲成本比較低嘅食材,個價錢都算OK
其實最重點~呢一個tea set仲包埋有和服提供~可以影即影即有,其實多咗好多服務, 所以某程度上個tea set 雖然唔係話非常之好食, 但係因為多咗可以影相打卡呢個賣點我就已經完全唔care佢啲嘢食係點😂 而且現場嘅服務員態度都有禮貌都講返如果想影相其實可以周圍行嘅, 又會主動安排我哋去影即影即有, 可能因為上次上嗰啲樓上cafe態度都好差,自己又係做呢一行, 真係覺得啲工作人員主唔主動呢件事真係好重要所以我整體感覺都好滿足😎👍❤️
另外~佢都有打卡嘅活動,完成咗後會送一支櫻花味嘅洗頭水, 又有嘢食~又有相影~又有衫換~仲有埋即影已經冇得輸!臨尾仲有禮物送🤣 真係滿足感100分~返到屋企都仲回味緊👍👍👍