2004-11-18
《櫻桃小丸子》($20) ----- 依個甜品即係士多啤梨雪葩(其實係士多啤梨+雪之後,變左好似士多啤梨蓉咁既野)+5粒芝麻湯丸+多片切左片既香蕉整個甜品都係凍冰冰,包括士多啤梨蓉,湯丸同香蕉都係凍既,味道幾好,士多啤梨蓉甜甜地,湯丸凍食幾得意,如果係奶皇湯丸我會更喜歡,香蕉有少少生,可能太熟既話雪左唔夠硬啦《至Q三色椰汁冰》($23-25) ----- 個甜品名類似係依個,因朋友叫,唔太清楚Q 即係蒟蒻,有三種顏色,白+黃+橙,雖然唔太清楚佢地係咩味,但覺得三種色都唔同味,再加上椰汁,味道都唔錯,但冰就比較硬,可能天氣凍, 難溶d兩款甜品真係唔錯,朋友話好食過石磨坊好多倍,所以會再黎依到食, 只可惜天氣開始凍,需要食熱甜品了,依兩款《櫻桃小丸子+ 至Q三色椰汁冰》會留待天熱再試ps 獨家創既《芝麻蛋白燉鮮奶》好似好受歡迎,因我見台台都有食客order依個,而且台頭仲有教你點食先係好味不過今日既《芝麻蛋白燉鮮奶》味道就唔夠甜,同台兩位不相識既太太,都不約而同地向另一伴表示今日既《芝麻蛋白燉鮮奶》唔夠甜,好似冇落糖咁ps 唔知係咪有好多明人幫襯過,因為見到有好多明人歌星同店主或店員既合照