2019-10-11 51 浏览
今日去咗油麻地做嘢,順便去附近廣東道一間小店試下,面積唔係話太大,但係啲嘢食就好好味,而且好平,我哋叫咗排骨擔擔麵,雞扒蔥油撈麵,麻醬豆腐,仲有蒜椒皮蛋,全部嘢加埋都係一百蚊多啲,真係超抵食。而且個份量真係好多,個賣相又極吸引。試咗個豆腐同埋皮蛋先,因為前菜。個皮蛋入面有好多塊全部都係流心嘅,個豆腐就好滑,個麻醬味好濃沃,排骨擔擔麵個排骨超大塊,擔擔麵湯底食得出好多花生醬味。蔥油雞扒撈麵個雞扒煎得好香,而且個撈麵唔係話太鹹好啱我口味。提提大家因為小店關係,堂食位置可能唔係太多,有六至八個位左右。但係我就見到有好多人買外賣特別係餃子,因為今次得兩個人去食,所以冇叫太多嘢,下次嚟一定是埋個餃子。
2019-10-09