2017-06-07 136 浏览
朋友相聚,最好選間樣樣齊嘅食店,和口俾都好食市來相聚。呢間已開業多年,定期推出新款美食。好似呢期就推出機燒放題,主要食海鮮圍主。先來一大盤海鮮盤,有4隻扇貝,4隻活生蠔,2隻蟹蓋味噌燒。頭盤是送的,再追加活蠔和蟹蓋就要加錢,但可以追加大赤蝦,扇貝,大蜆,魷魚筒等。凈食磯燒水產都有值回價。我地又試左一品料理中嘅燒汁牛肉,呢個我追加2次,是用洋蔥加燒汁製成,味道十分野味。牛油炒粟米,粟米粒粒有牛油味加粟米甜味。鮮波蘿又係必食,真係好甜嘅波蘿味,每次自己買都食唔到呢種味。手卷又係我喜愛,粟米沙律手卷和蟹籽沙律手卷,細細件,但已好滿足。另外當然不小得刺身,三文魚肥美,嫩紅吞拿魚肉質嫩滑入口即溶,甜蝦鮮甜味美。甜品區仲有好多不同種類雪糕,雪條,尤其榴槤雪條一試難忘。

甜品區仲有好多不同種類雪糕,雪條,尤其榴槤雪條一試難忘。
2017-06-05