2023-08-22
今日又係跟得夫人跟住老公去做嘢既一日🙉冇錯呀,又係旺角呀🤣餓到不得了,諗住捉佢去後面街食餃子,見到新開咗間餐廳,店名既得意叫六喜見,嘢食又唔算貴,主打冇味精tim!!一於試下伏唔伏餐廳好簡潔,有種日本麵屋既感覺,最鍾意佢門頂塊牌匾姨姨好熱情,好仔細咁同我介紹咗唔同麵款,推介雙湯麵,係由大地魚同埋海蝦製成嘅雙金湯,而金湯嘅各款麵都好得意,各自有自己嘅稱號😻冷盤小食我哋揀咗甜辣醬海參花,海參花其實就係海參個咀,滋陰養顏😳😳😳看我仲唔吃爆你最出色都係個甜辣醬,係師傅自己教嘅,差啲比個甜字呃咗,其實都幾辣🥹我很醜,可是我很養顏☺️飲品我哋揀咗自家製嘅菊花茶,消暑一流🥰味道好甘甜好好飲老公就揀咗個雙湯蝦醬肥牛醬油香蔥撈麵,好大碗😳而且肥牛好多,唔係果啲cheap cheap薄過人情既肥牛嚟,白灼已經好有牛味個湯真係幾特別,口感好滑身,唔係油膩果種滑,有大地魚香味之餘仲多咗種蝦乾海味既鹹鮮味,老公唔飲魚湯都飲得落😳趕得切魚湯煲起,可以叫魚湯麵🥰我就揀咗魚湯雙丸麵+雲吞呢度嘅雙丸係豬肉丸同蝦丸,同雲吞一樣全部都係自家製粒丸唔係講笑,大過隻匙羹,我第一次見蝦丸入邊真係有一隻隻既蝦😱好!好!食!彈牙已經不
餐廳好簡潔,有種日本麵屋既感覺,最鍾意佢門頂塊牌匾
我很醜,可是我很養顏☺️
飲品我哋揀咗自家製嘅菊花茶,消暑一流🥰味道好甘甜好好飲
趕得切魚湯煲起,可以叫魚湯麵🥰我就揀咗魚湯雙丸麵+雲吞
呢度嘅雙丸係豬肉丸同蝦丸,同雲吞一樣全部都係自家製
粒丸唔係講笑,大過隻匙羹,我第一次見蝦丸入邊真係有一隻隻既蝦😱好!好!食!彈牙已經不在話下,咬落去係食得出用新鮮蝦整成既鮮甜味,呢粒蝦丸好有驚喜
豬肉丸都好好食,佢唔係火腿或者起曬膠果種瀨尿牛丸既彈牙,係好香豬肉甜味,有肉粒感,兩款丸買返屋企打邊爐都開心呀🥹
老公眼闊肚窄叫多個一人蠔餅,size大概手掌咁大🖐🏻
飽到飲唔曬完咁好飲既湯🥹我呢個跟得夫人再咁跟落去,恐怕會變跟得肥婆🤣不過咁好食,食咗先算啦