2021-05-26
同個friend快閃食個lunch試下新嘢😆聽d人講喺佐敦白加士街有間好抵食嘅越南小店,果陣我地午飯時間去,嘩!堂食都多人排隊,外賣又有人排隊 😯不過好彩都唔係等好耐就入得去 😁.我以為越南嘢都係大人食,點知入去都有小朋友仔食😆,仲要安排佢地坐哂對住電視嘅靚位,服務真係唔錯😂😂.呢度落單寫點餐紙,good,快靚正👍. 午餐叫左:🍜火五和牛牛丸+扎肉檬粉➡️ 一定要試佢地嘅牛丸!超juicy+彈牙爽口 😍❤️平時我對牛丸麻麻地架咋,但呢度真係好正😋湯底好夠味同埋食完碗嘢都唔會口乾👍👍(Any肥,其實有冇得外賣一袋牛丸?😂🤣)🍜越式炸蝦春卷撈檬➡️ 碗粉大到呢... 成個面盆咁😂 春卷係包到幼身嘅,好脆!好彩佢係幼身,反而咁樣食口感爽d 😍 同埋個炸蝦真係冇得頂!整得超惹味!都要推介呢個!❤️🥗手作炸軟殼蟹米紙卷➡️ 佢呢度d炸物係酥口架,唔似出面油淋淋或太多粉!個米紙卷超足料,睇圖有真相😄 生菜包住滿滿嘅青瓜絲、檬粉、籮蔔同炸軟殼蟹🦀 米紙又煙韌😙 我就算食左撈檬再食呢個都唔厭😘 成舊塞落口,超滿足😁.🥤凍越南三色冰喺咁炎熱嘅夏天,點可以唔叫三色冰😙味道爽,椰汁鮮,唔係勁落糖水交貨果隻,飲完都唔會
不過好彩都唔係等好耐就入得去 😁
呢度落單寫點餐紙,good,快靚正👍
午餐叫左:
🍜火五和牛牛丸+扎肉檬粉
➡️ 一定要試佢地嘅牛丸!超juicy+彈牙爽口 😍❤️
平時我對牛丸麻麻地架咋,但呢度真係好正😋
湯底好夠味同埋食完碗嘢都唔會口乾👍👍
(Any肥,其實有冇得外賣一袋牛丸?😂🤣)
🍜越式炸蝦春卷撈檬
🥗手作炸軟殼蟹米紙卷
🥤凍越南三色冰
喺咁炎熱嘅夏天,點可以唔叫三色冰😙
味道爽,椰汁鮮,唔係勁落糖水交貨果隻,飲完都唔會口渴,至鍾意咁樣!👍❤️
🍹凍青檸梳打
呢杯我friend 飲,我冇飲,不過見到佢個仔猛咁搶嚟飲🤣🤣🤣 飲到唔停口🤭
基本上都冇嘢唔推介😂 因為真係大份又抵食啊!🥳 其實我都未試埋其他嘢食呢,但個肚已經full喇😂 下次再去啦 😋