2023-02-17 75 浏览
泰國fusion菜|汎花餐廳 Blossomy|長沙灣店入面嘅裝修完全係我鐘意嘅tone❣️以米黃色同橙色為主 牆上仲掛上唔同花花嘅畫而且店員仲好有禮貌 ((同埋唱歌幾好聽🤣4 Course Special Menu 有齊頭盤、餐湯、主菜、甜品同飲品都只係$138!而且仲有提供素食menu,下次會帶埋朋友嚟食🤍—————————🫶🏼 頭盤=青木瓜沙律==燒菠蘿沙律=焦糖面嘅菠蘿 好正青木瓜爽口沙律菜新鮮—————————🫶🏼 是日餐湯=雜菌忌廉湯=以為佢係普通白湯(?) 咁就錯啦 佢飲落係冬陰功味 而且加埋忌廉 口感好滑 入面仲有好多菇🤍正!———————————🫶🏼 主菜=冬陰功大蝦意粉-微辣=辣度可自選 好細心意粉夠乾身又有咬口 煮得啱啱好醬汁有好濃烈嘅冬陰公味 味道惹味 隔離嘅兩隻虎蝦好大隻 而且蝦肉爽囗有驚喜❣️推❣️=煙三文魚紅咖哩意大利燉飯=飯有咬口而且汁好濃面頭除咗有煙三文魚 仲有魚籽 所以食落口感豐富同埋咁樣嘅配搭完全唔會覺得奇怪仲好襯🤍———————————🫶🏼 是日精選甜品=朱古力泡芙=入面有滿滿嘅cream 外面用榛子醬蓋滿食落好滿足———————————🫶🏼 餐飲=梳
泰國fusion菜|汎花餐廳 Blossomy|長沙灣

=雜菌忌廉湯=
以為佢係普通白湯(?) 咁就錯啦
佢飲落係冬陰功味
而且加埋忌廉 口感好滑
入面仲有好多菇🤍正!
🫶🏼 主菜

————————————

📍長沙灣順寧道98號美寧中心A座地下2號舖

————————————

Overall 💗💗💗💗 💗

#food #delicious #hk #hongkong #eatwithfoodiez #長沙灣 #長沙灣泰國菜 #泰國fusion菜