2022-11-15
旺角都有吾少樓上餐廳未比人發掘過,之前都係呢棟彌敦道726號大廈食過兩三間餐廳🫣呢間樓上酒吧餐廳真係主打夜晚,每日5點先營業,成日店以黑色做主調,配埋酒吧櫃既霓虹燈光,係幾有feel😂有主食,小食,普通飲品同埋酒類等🥲.👁🗨比目魚帶子香草意大利粉(7.5/10)💲138.➰香草味超級香🤩食緊意粉既時候會食倒粒粒香草碎,醬汁好creamy,比目魚同埋帶子都煎得好香口,比目魚既魚像夠嫩滑,帶子彈牙嫩身😬意粉軟硬度亦都岩岩好,幾有驚喜.👁🗨黑松露薯條(7/10) 💲68.➰黑松露薯條係偏向粗薯果款,啖啖薯🤤面頭鋪左啲黑松露,但係味道就吾太突出,要靠黑松露蛋黃醬去增添番啲黑松露味😬.👁🗨豬頸肉(7/10) 💲78.➰叫左個豬頸肉小食,醬汁調味甜甜地,有啲似蜜糖燒烤味咁😂食落都幾juicy同埋有油脂既香味,吾係果啲好瘦,冇質感既豬頸肉🤓.👁🗨Peach Camomile (7/10) 💲68.➰呢杯係一杯mocktail 離架,係桃加洋甘菊,呢個配搭都好似係第一次試😂感覺味道都幾特別,洋甘菊味比起桃味突出,都幾清新.👁🗨Green Apple Chrysanthemum (7/10)
👁🗨比目魚帶子香草意大利粉(7.5/10)💲138
👁🗨黑松露薯條(7/10) 💲68
👁🗨豬頸肉(7/10) 💲78
👁🗨Peach Camomile (7/10) 💲68
👁🗨Green Apple Chrysanthemum (7/10) 💲68
➰另一杯mocktail 就係比青蘋果菊花,同桃洋甘菊既味道好大分別😂呢杯飲落會比較清香,不過青蘋果味都未係好明顯🤔菊花味會比較濃,兩杯甜度都適中
🔛 整體評分(7/10)