2021-12-16
同女朋友嗌左個2人餐($398),有自助沙律🥗吧, 黑松露鮮菌湯+冬蔭功湯, 紐西蘭肉眼扒(5成熟), 泰汁燒春雞,凍飲係冬瓜茶,熱飲係羅漢果茶,甜品有抹茶cheese cake.沙律🥗吧選擇非常豐富, 其中比較推介係華都夫沙律,有好多雞脾肉,好嫩滑,而且個醬汁亦撈得好match!其他選擇都有粟米沙律,薯仔沙律,沙律菜,紅菜頭,連香橙都有食添呀當水果食真心一流!如果唔係嗌套餐嘅朋友,就要另外加$48啦,但呢個沙律🥗吧真心推介!因為食材新鮮,選擇又多!黑松露湯:好香黑松露味,質感亦好creamy,中意黑松嘅朋友必選呢個冬蔭功湯:海鮮好足料,而且有少少椰香味+辣味!食唔到辣嘅朋友就要小心叫揀啦~肉眼扒:食落去好淋好嫩,而且肉汁鎖得好好,唔會煎得好鞋口,絕對拍得住出面西餐廳嘅質素!! 再配埋個泰式醬汁,味道更加新穎,而我覺得原汁原味唔配任何醬汁,反而仲好食必選呢個呀!燒春雞:雞皮煎得又香又脆,再落埋啲黑椒粒去煎,雞肉鮮味更為突出,而且雞嘅質素都好高,雞胸肉一啲都唔鞋口,非常嫩添呀!師傅揀食材嘅質素真係幾高水質!完全滿足到一啲怕雞胸鞋口嘅食客,呢個燒春雞又係必食!甜品:抹茶cheesecake
甜品:抹茶cheesecake, 抹茶味香濃, 本人熱愛抹茶, 如果落多啲抹茶就好啦~雖然係cheesecake, 但反而一啲都唔漏!甜品做得幾出色。
最後想嗌啲菜食下,就叫左個馬拉盞炒通菜($68):呢個一啲都唔辣,而且馬拉盞味好濃,但亦都唔會蓋過左通菜嘅味道,如果食得太滯太漏,不妨嗌呢碟菜試吓啦
飲品方面,冬瓜茶都幾大杯,正正常常羅漢果茶嘅話,個人黎講覺得比較特別,因為好少餐廳會有羅漢果茶選擇!飲完既解渴又解膩!
總括然而,呢間餐廳嘅性價比的確好高!因為$398二人套餐黎講,食物嘅選擇同質素都咁高,的確令我非常滿意!有興趣嘅朋友要黎呢間試吓,location比較入少少,但絕對唔會覺得白行一趟!