2018-06-29
今日去接男朋友收工,然後去左呢間東南亞crossover西餐既野將。我地一上到去見到呢個見到咁靚既PIZZA,就已經決定要叫一個PIZZA!入到去個環境其實都幾舒服,位置都幾闊落。<寶寶拿鐵,$34>見到呢個叫寶寶拿鐵,覺得好好奇就問下其實佢係咩黎,原來係由朱古力同earl grey tea沖調而成,岩哂我呢啲唔飲咖啡既人。而且兩者配搭原來好夾,好特別又好好飲。<凍意大利泡沫咖啡,$35>男朋友話好好飲。<手打泰式蝦餅,$68>呢個手打蝦餅真係十級推介!有別於一般既蝦餅,呢個蝦餅係人手打,食落好有口感,而且好有鮮味。加上炸得好香脆仲要係無陣油味。<巴東牛肉配飯,$118>第一次食巴東牛肉,貌似咖哩又唔係咖哩咁。原來巴東牛肉係中東菜,正宗既巴東牛肉會好重味同埋好稠,所以老闆就改良左,希望保留巴東牛肉之餘,香港人又可以接受到。呢個巴東牛肉仲有巴東香料味,有少少汁,可以拌飯。牛肉炆得好腍好入味。雖然已經改良左,但其實個香料味都幾重,未必人人鍾意,個人普通,但個牛肉真係好腍!<泰豬薄餅,$138>薄餅可以自選12"
寶寶拿鐵
凍意大利泡沫咖啡
男朋友話好好飲。
手打泰式蝦餅
巴東牛肉配飯
泰豬薄餅
薄餅可以自選12"厚批或10" 3mm超薄批,男朋友就揀左薄批。泰豬係以豬頸肉、白菌、彩椒、車打芝士、馬蘇里拉芝士而成,再加上冬陰公醬汁。食落真係好惹味,覺得自己食緊泰國菜,好特別!薄批皮脆好好食!