2019-03-27
難得同閨蜜搵到一日時間大家可以行街shopping兼傾述, 她帶我來到一間位於旺角的樓上舖, 說這舖是閙市中的清幽之地, 是在旺角行街之後最舒適的休息及食嘢的地方. 聽朋友咁講, 非常有興趣, 跟她來到這間位於樓上的舖頭, 入到店鋪裡面, 好多好生仔好三五成群已在裡面食嘢, 梳化圍住的餐枱很適合多朋友或才朋友在裡面進餐傾解, 於是我們找了個兩人位的枱座下, 很快便落了order. 朋友食吞拿魚天使麵, 而我就叫了個全日早餐及香蕉奶昔, 因為全日早餐看上去材料非常豐富, 很是吸引,十來分鐘之後, 即焗的天使麵上枱了, 焗到焦黃的芝士底下是厚厚的吞拿魚蓉及超多的蘑菇片, 材料多到每條天使麵都沾有芝士汁及吞拿魚, 看上去都流口水. 但我個全日早餐都好快來到我面前, 有煎香了的香草腸,有薯餅, 有超多的炒滑蛋, 有一小碗茄汁豆, 仲有摆放到好似一朵玫瑰花的煙三文魚, 仲有仲有, 鬆香的牛角包一個, 仲配有茄汁, 仲有沙律菜, 真的非常豐富! 一邊同朋友傾解, 一邊慢慢嘆我個全日早餐, 好味道得來非常寫意, 食下全部的嘢之後, 個肚勁飽, 好鍾意這地方以及他們的食品, 好多謝朋友介紹個咁特別的地
朋友食吞拿魚天使麵, 而我就叫了個全日早餐及香蕉奶昔, 因為全日早餐看上去材料非常豐富, 很是吸引,十來分鐘之後, 即焗的天使麵上枱了, 焗到焦黃的芝士底下是厚厚的吞拿魚蓉及超多的蘑菇片, 材料多到每條天使麵都沾有芝士汁及吞拿魚, 看上去都流口水. 但我個全日早餐都好快來到我面前, 有煎香了的香草腸,有薯餅, 有超多的炒滑蛋, 有一小碗茄汁豆, 仲有摆放到好似一朵玫瑰花的煙三文魚, 仲有仲有, 鬆香的牛角包一個, 仲配有茄汁, 仲有沙律菜, 真的非常豐富! 一邊同朋友傾解, 一邊慢慢嘆我個全日早餐, 好味道得來非常寫意, 食下全部的嘢之後, 個肚勁飽, 好鍾意這地方以及他們的食品, 好多謝朋友介紹個咁特別的地方俾我.