餐厅: 樂雅軒中菜廳
资讯:

2024-01-16 385 浏览
乐雅轩食记来喇!🍽️ 呢间喺城景国际嘅餐厅,环境靓靓,几适合friend聚会。今次试咗佢哋嘅 ,真系一个字—正!先讲讲头盘情四小品啦,有葱油海蜇熏蹄,呢啲味道清新得嚟有股熏香味,醒胃又开胃。再讲下凤尾虾多士,炸得啱啱好,够香口,又唔会太油,虾肉啖啖肉,好食到停唔到口啊!🍤个滋补浓汤花胶鸡,温暖哋咁滑入喉,感觉啲花胶同鸡肉都炖到够晒时间,又腍得滋味,好饮!桃酥鳕鱼球呢个菜,我可以讲你知系crispy啲啲,鱼肉松化嘅,咬落去口感好丰富,啱晒爱嚼劲啲嘅食客。然后到菇扣鲍鱼,讲真啊,啲菇嘅鲜味同鲍鱼啲鲜香真系好夹,料足味靓,镬气十足,叫我唔爱都难!🐚去到呢度,我已经有少少攰,但系一见到个炸子鸡就精神番晒,皮脆肉嫩,啲川椒叶仲有𠮶阵特别香,一试难忘。饭局总会有个食得清爽嘅菜,手工云吞百合泡时蔬就做到啩嘅效果,鲜虾云吞超正,简简单单但就系好味!🥟最后个甜品黑糖桂圆紫米露就为今次嘅餐点一个完美嘅注解,甜而不腻,滑中带糯,一流!总体嚟讲,乐雅轩为呢次聚会增色唔少,食物好味,地方正,定必再嚟!🥂
乐雅轩食记来喇!🍽️ 呢间喺城景国际嘅餐厅,环境靓靓,几适合friend聚会。今次试咗佢哋嘅 [金枝玉叶全飨餐],真系一个字—正!