2021-01-21 179 浏览
星期日同女朋友出去行下, 我地想去九龍城既格仔山, 所以由樂富出發. 不過做運動前, 先要食飽飽!!唔係好知lee頭有乜食, 但唔想食連鎖野, 又見到路口間餐廳好唔錯咁, 就一於試下, 底下從玻璃見到Gochi既招牌, 不過都用咗半分鐘先搵到入口處.. 下層係酒吧部份, 好Vintage感覺好正. 不過店員介紹上層景觀仲好, 上到去發現面積好緊大, 兩邊都有座位. 女友係咪要我幫佢影相, 每角度都影, 環境係幾適合打卡ge食埋都算係comfort food, 價錢合理. 難怪有咁多family幫襯. 本身以為意粉冇乜特別, 但店員話同出面唔同, 因為係handmade, 唔係入貨, 我同女友share食, Pizza + Pasta夠晒食, 因為忘記左$138既lunch, 其實仲有appetiser & drinks.Pepperoni Cheese Pizza, 辣肉腸芝士薄餅直徑有冇30cm, 分量多, 女友食左一件就話飽囉... 但都話好好食! 我個人就認為有肉既薄餅先係王道, 佢合乎資格.. 芝士用上Mozzarella cheese, 佢同薄餅係最夾的.Carbonara

Carbonara Pasta, 女朋友食完Pizza話飽, 但就係咁食pasta就知乜料啦😜. 雖然卡邦尼係幾重口味..但因為加左黑椒, 達到平衡既作用. Pasta口感好彈, 有點似食魚麵, 飽滯感唔強..

Daily Soup係南瓜湯.

凍水果茶幾有誠意, 好過heahea檸茶檸水, 茶記野.

食完main食埋甜品就好perfect, Tiramisu & Panna cotta各有千秋, 一濃一淡, 所以建議食左奶凍先食tiramisu, $28一份好合理。
由於餐廳真係好多人等位, 所以都唔坐咁耐~ 我見隔離台個客人拎外賣盒, 店員會主動幫佢包埋, 好貼心服務.. 佢忙住都記得同我地say bye, 抵讚... 滿意!
2021-01-09
午餐