推薦大家一間位於尖沙咀嘅西日輕食餐廳”MUTA Restaurant by ATUM”🪴,除咗早午晚餐,亦提供下午茶或吐司套餐。餐廳氛圍和諧舒適,更設有開放式及榻榻米座位🎎,可以比繁忙嘅都市人好好享用新鮮食材烹調嘅佳餚,真正放鬆一下。感覺餐廳非常重視客人用餐體驗,保持有禮貌嘅服務態度🤵🏻‍♂️,上菜會介紹餐點,換甜品餐具時亦詢問顧客有無任何對食物嘅意見。————————————————👅北海道帶子·檸檬奶油義大利麵($198)👍🏻帶子煎至半生熟,口感軟軟彈彈,食奶油意粉少不免會膩口,特別在於添加檸檬汁清新香氣,微微嘅檸檬酸令食後負擔感減少🍋,義大利麵較粗身,賣相有花園感覺👅蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯($178)👍🏻蟹蓋盛載住滿滿嘅蟹肉絲,份量十足蟹膏藏於之下,用小湯匙刮出並拌勻燉飯🥄,因為蟹膏味超濃郁,建議先享用其他菜式再品嘗,我地食到一粒飯都唔剩🙈👅月見雞肉棒串($88)👍🏻雞絞肉混合洋蔥絲及軟骨🐣,燒至外焦內嫩,單沾燒汁會有啲單調,但係加埋蛋黃醬就更加Juicy👅法式奶油多士·鮮果·楓糖·鮮奶油($118)👍🏻French Toast 選用軟法包,中間麵包位吸滿蛋漿可以做到軟綿綿嘅效果🥖,而

————————————————
👅北海道帶子·檸檬奶油義大利麵($198)

👅蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯($178)

👅月見雞肉棒串($88)

👅法式奶油多士·鮮果·楓糖·鮮奶油($118)
👍🏻French Toast 選用軟法包,中間麵包位吸滿蛋漿可以做到軟綿綿嘅效果🥖,而法包外皮又保持到口感,配以楓糖及鮮莓果,加上輕盈鮮奶油更好味

🚩總結:榮獲心目中美麗華No.1餐廳🥇
🌟注意:設加一服務費