2018-02-03 944 浏览
舊同事聚舊,介紹呢間。訂左夜晚8點半,去到見到好多人在門外等入座😱因爲上一個時段嘅食客剛走,店員要清場,都等左約10分鐘先有得入座。火鍋店首先送個芝麻醬沙律,好好味呀!然後拎個白色嘅米水鍋底黎。呢度係1個set咁點,有7款海鮮係火鍋店定好的,包括蝦🦐(每人2隻大🦐,非常新鮮,拎到上枱仲會彈彈下😱)、大蚌(好鮮甜!)、鮑魚(好鮮甜彈牙!)、多寶魚(肉好滑,我平時怕骨唔多食魚都覺得好味!)、花甲、蜆,最後係蟹🦀其實之前嘅海鮮已全部黎哂加食哂,但🦀仲未黎,店員同我地講左幾次話好快到,後尾話俾哂其他枱,叫我地再等一陣!但佢地送左我地每人多1隻🦐,又ok喎,起碼可以食住等👍過左陣黎左蟹,每人半隻,好好味、好新鮮!又多蟹膏,掂呀🤤食完海鮮就到自選5款配料。我地點左自家制手打雞骨丸、西班牙黑毛豬梅頭肉、油炸鬼、炸魚腐同魚皮餃。嘩!其實5人份量都好多,我地食到一半已經好飽!手打雞骨丸真係好好味,咬落有少少雞軟骨脆脆的好爽口😋魚腐亦都係我地成枱都讚!無細骨又滑滑的!魚皮鮫又好爽口!真係好滿足!咪以為食完上面嘅食物就完,食到咁上下,仲要落粟米、芋頭、南瓜落個米水底,煲煲煲溶啲芋頭、南瓜!令個米水底更甜更鮮

咪以為食完上面嘅食物就完,食到咁上下,仲要落粟米、芋頭、南瓜落個米水底,煲煲煲溶啲芋頭、南瓜!令個米水底更甜更鮮味!之後有位好好人嘅店員阿姐黎幫我地熬個粥底,佢非常熟手專業,態度又好好,笑面迎人又不停同我地傾偈!我地感覺非常開心☺️個粥底原來加埋芫茜、冬菜、菜甫粒、大頭菜粒同豬油渣粒!好吸引!就算我已非常飽都食左1細碗!豬油渣粒好脆好得意!個粥底非常鮮味!食完真係䁔笠笠!非常滿足!
我地點左3支啤酒1罐汽水,埋單每人只係$219,性價比非常高!又好味!唔怪得咁多人訂!
2018-01-25