早幾日入東港城買嘢, 路過神石燒牛扒水產專門店 。門口放了一部自動售賣機 ,好似日本咁, 買咗飛,然後進店找位置坐下 。餐廳自助形式, 裝修簡單 ,快餐店裝修, 冷氣好強勁。抽風系統都好勁,無咩油煙味不收加一服務費 ,,自己取餐具, 斟水湯,飯和沙律任食等食物嘅期間我哋自己攞咗啲沙律 ,飯同湯 椰菜沙律非常新鮮,加咗啲柚子汁酸酸咪咪好開胃 !隨後食物就送上嚟我哋叫咗一個二人set 我哋嘅套餐, 除咗a5和牛之外, 食物其他肉類都預先煎到半熟店員會為我們送上一塊熱石。 食物就依自己喜好去加熱,熱呼呼的, 好有氣氛日本a5佐賀黑毛和牛肉眼100 gram 100 gram嘅和牛有八片白色脂肪如雪花般佈滿在紅色精肉中,因此被油花入口後肥而不膩的脂肪就會在舌頭上,肉質鮮嫩,口感極佳,肉多汁細是絕對必吃的美國極黑豚200G足足兩大塊造,肉味相當濃郁,每一口都充滿著肉汁,一食就停不下來, 瘦肉和大理石脂肪系的分佈均勻。 味道甜,脂肪,甜,多汁,肉質非常有彈性,非常美味肉質柔嫩多汁,美味可口 日式清酒煮蜆清酒煮蜆也很鮮甜。清酒經過煮熱後味道更加香濃,沒有沙北海道珍寶帶子 大大粒,燒後肉質仍鮮嫩滑溜,

不收加一服務費 ,
,自己取餐具, 斟水
湯,飯和沙律任食

等食物嘅期間我哋自己攞咗啲沙律 ,飯同湯 椰菜沙律非常新鮮

,加咗啲柚子汁酸酸咪咪好開胃 !隨後食物就送上嚟

我哋叫咗一個二人set

我哋嘅套餐, 除咗a5和牛之外,

食物其他肉類都預先煎到半熟

日本a5佐賀黑毛和牛肉眼100 gram

100 gram嘅和牛有八片

,肉質鮮嫩,口感極佳,肉多汁細是絕對必吃的

美國極黑豚200G足足兩大塊

日式清酒煮蜆
清酒煮蜆也很鮮甜。清酒經過煮熱後味道更加香濃,沒有沙

北海道珍寶帶子
 大大粒,燒後肉質仍鮮嫩滑溜,肉質極具彈性
味道純淨甘甜

美國安格斯牛膈肌 200g

好大塊, 放上 高溫熱石板自助煎, 自己控制熟度, 相對和牛廋一點,但肉質嫩滑油花分布均勻要稍為燒久一點,口感豐富,肉汁也很足

美洲頂級羊扒 120 gram
有兩大件
羊扒,肉質軟,稍為醃過所以沒有羶味
細緻軟嫩的口感,羊架真係令我喜出望外!好juicy
非常滿足的一餐