2019-07-23 133 浏览
期待已久既shake shack burger終於食到啦 之前一直係ig睇人地打卡 都已經想食好耐 今日晚餐專登去食返次講返個門面先 咁佢係ifc 3/f就會有獨立既lift塔試去一層直上shake shack burger 一上到去 係比較多外國人同埋旅遊都係到食 成個環境係好似係外國 除左人之外 佢用埋個common outdoor area 作為用餐既地點 果到係望到成個維港同埋海 好chill 相比indoor 係比教無咁靚啦個view 個感覺比到我好似身處係外國咁樣 間野仲有外國既pop song 同酒order 而且燈光比較暗 好好feel 同fd吹下水 食下burger 因比較暗 所以無影到相 講返食物先 咁我地2 個人去食 一共食左183$ 叫左2個single shack burger($50) 1 個cheese fries ($36) 同埋一個雲尼拿milk shack 加左cream($47) 我地叫呢3 樣野食因為佢都係呢間野既signature 所以第一次食就試試佢先 個cheese fries 食得出係岩岩炸出黎

我地叫呢3 樣野食因為佢都係呢間野既signature 所以第一次食就試試佢先 個cheese fries 食得出係岩岩炸出黎 幾脆口 加埋d cheese 係幾濃味 唔洗點醬都ok
另外個burger都係好重cheese 味 食落幾濟 個牛特別想讚下 一般快餐店無得比 高質有牛味 一啖咬曬個burger真係好正 好juicy

最後個milk shake 真係好好飲 但比較貴 差不多50$ 杯 個cream好滑飲左唔會濟 個野飲飲唔到有任何冰隔住 重雲尼拿味同奶味 係我飲過既野入邊既top 3 可能我本身都比較鐘意飲milk shake 但呢杯飲落唔會太凍 太濟 好perfect 跟住就影埋menu比大家參考下 shake shack價錢係affordable 之餘 性價比又高