2017-07-24
是咁的~呢餐飯傾左好耐究竟食咩 由於食日式放題食得都算密搞到已經唔想再狂隊刺身 所以最後同女朋友仔同埋一班舊同事就決定食元朗呢間燒肉放題因為區內都幾有名氣而且睇相睇食評都望落吸引 所以就決定一戰呢間店做緊優惠 生日月份嘅人兄就有七折 而其他同行人士都可以有88折wo 聽落真係好抵 更加要黎試啦我地bk左1915-2115呢個時段 由於我收工唔喺呢頭嘅關係 入到黎班fd已經食緊喇 咁等我簡單介紹下啦唔好以為呢到得燒肉食 佢係仲有刺身同壽司食嫁 而且質素絕對比得上日式放題店先講刺身 一般嘅韓燒店提供嘅刺身通常都係得around三款 但呢到除左三文魚 立魚 甜蝦之外 仲有希靈魚 榮螺 帶子 魷魚 八爪魚 三文魚腩 大家絕對冇聽錯 三文魚同三文魚腩係分開 啫係話你可以叫職員專切三文魚腩嫁總共成九款刺身 而且味道都好正 好新鮮 三文魚腩厚切大大塊 肥美鮮甜 魚油味重不過食得多會膩 立魚新鮮但唔夠肥美 肉質鮮甜清爽但差少少魚油香 帶子最正 大大粒勁厚 清甜彈牙 絕對唔係放題店果d中國黎嘅小貝柱希靈魚薑味偏重 醋味不足 大大塊都好有口感壽司都有唔少選擇 不過由於是次主角係燒肉 所以壽司都唔係試左好多
壽司都有唔少選擇 不過由於是次主角係燒肉 所以壽司都唔係試左好多 火炙三文魚唔錯 燒得好香 炸蝦反卷都好有驚喜雖然攞嘅時候都唔係熱辣辣 但味道同口感都一流 正出面幾件炸蝦反卷都要四十幾蚊 呢到任食呀
好 離左題 都係講番燒嘅野食首先不得不提嘅係用錫紙裝住嘅芝士燒蠔 好方便你一拎就咁放上板到卡可以由佢燒 芝士會慢慢溶左落隻蠔到 等你可以連埋蠔汁一齊食 通常用得芝士伴住嘅海產都係因為唔夠新鮮/鮮甜 所以要落芝士等個味道俾芝士蓋過 就算唔新鮮都起碼食到芝士香 我食果陣都抱住呢個心態試 點知一食落 發現自己實在係以小人之心度君子之腹 佢隻蠔嘅鮮甜味係搶過曬塊芝士一咬落去d蠔汁必曬出黎 好爽好鮮甜 而且蠔嘅質素高 蠔汁冇任何濁味 只有獨特嘅蠔香 呢款蠔應該起碼係來至韓國 even有可能係日本嘅廣島蠔所以大家黎到一定要攞多幾隻燒個人覺得唔落芝士都完全冇問題
順帶一提 呢到俾六蚊就有張吸油紙可以一齊燒 好有用因為唔會痴底 而且俾左一次六蚊之後係可以任換 所以呢六蚊值得俾 大家都見到多春魚燒得幾靚幾完整 全靠呢六蚊炸另外除左多春魚仲有龍利柳同好似石班塊 因為能夠保持魚身完整所以食落味道都好香校長呢到真係有好多選擇 淨係肉都超多款 我都掛住食冇咩影相 牛花腩 肥牛 牛仔骨全部都好高質 配埋新鮮生菜食香而不膩 可以食多d 全部肉都係薄身 方便大家燒 薄得黎仲維持到肉香 係新鮮嘅表現另外有金菇肥牛卷 係佢預先有生肥牛包好左生金菇 你就咁放上去燒兩野就食得 正豬 牛 羊 雞樣樣齊 質素又高 真係抵食
餐廳緊貼潮流
唔好以為睇落一pat樣 食落佢d娃娃菜整得好腍好甜 應該係用過上湯煨過先會咁甜
總括而言 呢間真係一個字 掂 非常抵食!都係二百蚊多少少 連刺身壽司質素都咁高 肉食熟食又好食 冇雪味 大家多d去試下啦好正嫁