2024-03-12
嗌咗個酸菜魚飯同埋傳統雲南米線。先講米線,問佢裏面有咩材料,佢答唔出,要入去問廚房,之後先至答有啲腩肉,有啲菜咁樣,上到嚟份量好少,有兩嚿肉,兩塊火腿,重點係好難食。然後個酸菜魚飯,佢上錯咗酸菜魚米線,我話你比錯咗我,佢仲話咁你可唔可以照食,我話我要食飯,然後好明顯佢只係將個酸菜魚米線嘅米線撈走咗,然後比多碗飯俾我,都唔緊要,唔係咁大問題。問題係乜嘢,問題係真係好x難食,冇辣味,剩係得醋酸味,魚肉又係得幾舊,其實唔知係咪應該多謝佢份量咁少,因為都真係幾難食。。應該係我人生之中食過嘅酸菜魚裏邊top one難食。難食到我夜晚瞓覺都會諗點解今日要食呢兜咁嘅嘢。難食到我想比正評佢,等大家一齊中伏。當我對面食緊米線個位喺度狂講佢碗米線好難食嗰陣,我叫佢試吓我個酸菜魚,就知你嗰個其實都唔係咁難食㗎啦。問心價錢又唔算貴,兩兜嘢+2杯嘢飲$150有找。但係份量同埋味道真係$50都比多佢。