2016-11-10
呢間係奧海城新開既中式餐館 平時成日經過都冇時間入去試 咁岩嗰日同屋企人行完街經過就入左去品嚐下中菜~我同屋企人總共叫左五道菜 我地一致認為海鮮皇炒飯係最好食既 個人黎講 魚香茄子煲都好正 值得一試 其他菜式都不過不實 屬於比較上品既中菜 我諗係因為有返咁上下質素 價錢都略貴第一道力薦既菜式就係海鮮皇炒飯!真係俾個like佢 炒飯金黃色既賣相已經十分吸引 絕對唔係普通個啲頹樣炒飯🍛 再加上大量既蟹籽同蝦 令到佢既顏色更好睇~啲蝦一啲都唔頹 係新鮮大隻既蝦 仲要好爽口彈牙 除左蝦 仲有新鮮元貝 即係迷你帶子 啖啖都係海鮮 非常足料👍🏼👍🏼 啲飯都係粒粒分明 我覺得係高質炒飯再黎就係魚香茄子煲 佢一上菜個煲茄子仲發出吱吱聲架 係好似一滾就上枱咁😂 一打開個煲就傳黎好大陣魚香味 真係好香好香 仲有免治豬肉喺入面 啲茄子炆得好腍好好食 而且好入味 唯一挑剔既係有少少過咸 可能落既醬汁太多太濃 所以食得多會覺得咸~咸蛋蒸豬肉餅同糖醋排骨都唔錯豬肉餅好腍 加埋馬蹄口感好唔錯 亦比較清淡 至於糖醋排骨既甜酸比例做得好好 唔會過甜或過酸 但我都係覺得太濃味 好彩有菠蘿同荔枝肉搭救😋最後就係排骨王 排骨