2022-05-24
打邊爐, 最緊要係湯底, 花膠雞湯個湯底, 真係冇得頂, 個花膠超大塊!! 原隻花膠, 睇住待應一路剪花膠, 放落湯嗰度, 滾一陣就食得啦先飲啖湯雞湯, 真係非常之鮮甜, 一啲都唔覺得燥, 重飲咗三大碗跟住就細味花膠, 花膠非常之厚切, 咬落去非常的q彈, 吸收咗雞湯嘅清香, 不錯不錯然後再食過雞, 雞鮮味非常, 新鮮又嫩滑之後就食蝦, 蝦滾一滾之後就食得啦, 肉質非常之彈牙, 唔點醬汁食, 已經好正蟹粉豚肉水餃, 餃子皮慢慢變成透明色, 隱約露出橙色嘅蟹膏, 蟹膏嘅鹹香大爆發, 非常多汁咬, 落去鮮香味, 感覺飽滿充實打邊爐嚟講, 我最鍾意食手打肉丸, 比起肥牛, 我更加喜愛, 因為有人手去打造, 最正就係五色手打肉丸, 有肉味香濃芝心牛肉丸, 芝心大爆發另外墨汁墨魚丸, 夠鮮香, 鯪魚球, 加咗少少陳皮, 令到過香味更加提升
然後再食過雞, 雞鮮味非常, 新鮮又嫩滑
另外墨汁墨魚丸, 夠鮮香,
鯪魚球, 加咗少少陳皮, 令到過香味更加提升